Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη μητέρας στην Πάτρα: «Πώς να πονέσεις όταν από το δικό σου χέρι έχει φύγει το παιδί σου;» – Tα βασικά σημεία της αγόρευσης της εισαγγελέως

Την ενοχή της μητέρας από την Πάτρα, για το θάνατο της μεγάλης κόρης της, ζήτησε η εισαγγελέας, αφού ολοκλήρωσε την μαραθώνια αγόρευσή της – καταπέλτη για την κατηγορούμενη. Ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, τετελεσμένη και σε απόπειρα. Δήλωσε πεπεισμένη ότι η κατηγορούμενη θανάτωσε την κόρη της μέσα στο νοσοκομείο, δίνοντάς της κεταμίνη.

«Το δύσκολο, το σκληρό είναι γιατί το έκανε το έγκλημα. Και αν αναλογιστεί κανείς την αιτία είναι για να τρελαθεί. Ένα διαρκές βασανιστήριο του παιδιού από την ίδια του τη μάνα. Αν μπορεί κάποιος να την αποκαλεί μάνα, δε θα το κρίνω εγώ αυτό. Μια ατυχία είχε στη ζωή να έχει μάνα την κατηγορούμενη» τόνισε ενώ κλείνοντας την μαραθώνια αγόρευσή της καθήλωσε άπαντες με τα λόγια της: «η πραγματική ζωή, πολλές φορές ξεπερνά το πιο ευφάνταστο σενάριο».

Η εισαγγελέας δήλωσε ότι «άτυχη η 9χρονη έγινε εργαλείο στα χέρια της, για να χειριστεί τον κ. Δασκαλάκη» και διερωτήθηκε «την ψυχή του παιδιού τη φρόντισε ποτέ; Ασχολήθηκε ποτέ με την τετραπληγία του παιδιού; Είναι δυνατόν να είναι τόσο πολύ θυμωμένη που δεν μπορεί να ασχοληθεί με τη νοσηλεία του παιδιού της;».

«Δεν υπάρχει μάνα που να βλέπει το παιδί να ψυχορραγεί και να μην κλάψει»

«Είναι δυνατόν όταν βλέπει αυτό το ψυχάκι να κάνει ένα βήμα προς τη ζωή και να μη συγκινείται; Δεν υπάρχει μάνα που να βλέπει το παιδί να ψυχορραγεί και να μην κλάψει. Δε θέλω να θυμηθώ όλες τις μάνες σύμβολο. Δεν κλαίνε μόνο οι Ρομά. Πού έχει δει αξιοπρέπεια και αυτοσυγκράτηση η κατηγορούμενη; Εδώ μέσα γιατί έκλαιγε γιατί πίστευε ότι θα μας κάνει να τη λυπηθούμε;», είπε σε πολύ αυστηρό τόνο η εισαγγελική λειτουργός και συνέχισε λέγοντας «πώς να πονέσει, πώς να εκφράσει το συναίσθημα όταν από το δικό σου χέρι έχει φύγει το παιδί σου; Αυτή του στέρησε το οξυγόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από το χέρι της μάνας της ο θάνατος της 9χρονης

«Στο σύνολο τους τα πραγματικά περιστατικά οδηγούν δίχως άλλο το πως οδηγήθηκε στο θάνατο η 9χρονη. Όντας ένα υγιέστατο παιδί οδηγείται αιφνίδια σε ανακοπή. Ο θάνατος δεν προήλθε από καμία άλλη ουσία παρά από την κεταμίνη που δόθηκε στο παιδί πριν την είσοδο των γιατρών στο δωμάτιο του παιδιού. 14.28 με 14.30 το παιδί μυδρια και σταματά να έχει σφύξεις. Όλο το προηγούμενο διάστημα στο δωμάτιο είναι μόνο η κ. κατηγορούμενη. Έχει φυσιολογικό φλεβοκομβικο ρυθμό. Δημιουργεί ερωτηματικά γιατί επιλέγει να στείλει δεδομένα του απινιδωτή στο γιατρό της Τζωρτζίνας ενώ δε συμβαίνει κάτι ανησυχητικό. Δείχνει το ενδιαφέρον της, ότι είναι εκεί και παρακολουθεί. Γνωρίζει ότι έχει τελειώσει η νοσηλεία της μικρής. Μέσα στο δωμάτιο δεν ήταν κανείς άλλος εκτός από την κατηγορούμενη, από 14.00 έως 14.28. ποιος μπορεί να χορήγησε την κεταμίνη; Τον κρίσιμο χρόνο που συμβαίνουν αυτά στην 9χρονη, στο δωμάτιο μαζί της βρίσκεται μόνο η κ. κατηγορούμενη. Το χέρι που οδήγησε στο θάνατο την πρωτότοκη δεν είναι άλλο από της κυρίας κατηγορουμένης», είπε με βεβαιότητα η εισαγγελέας.

Εμμονή με το σύζυγό της

«Η κατηγορούμενη είπε για τον πατέρα του παιδιού της ότι ήταν στο τρίτο υπόγειο, μόνο που με αυτόν ήθελε να συνεχίσει τη ζωή της ακόμη και όταν την απάτησε. Τον συγχώρησε. Έδωσε στο δικαστήριο λεπτομέρειες για τη ζωή του που δεν μας αφορούσαν. Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Γιατί μας είπε λεπτομέρειες για το πότε έμενε έγκυος στην Ίριδα. Μας είπε ότι έκανε την Ίριδα γιατί της το ζήταγε η Τζωρτζίνα. Για αυτό κάνουμε παιδιά; Την οποία Ίριδα στην απολογία της την έλεγε δεύτερη», προσέθεσε για την εμμονική συμπεριφορά της απέναντι στον σύζυγό της.

Την ενδιέφερε η δημοσιότητα

«Μιλούσε με δημοσιογράφους και όταν αντιστράφηκε ο οίκτος του κόσμου, δεν της άρεσε αυτό. Καθημερινή της απασχόληση με την αδερφή της ήταν τι παίζουν τα κανάλια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το παιδί είναι στην εντατική είναι θέμα ζωής και θανάτου και συνεχίζει να είναι στο Facebook και τα social media. Το βράδυ που είναι νεκρό το παιδί της έχει το κουράγιο να είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;», αναρωτήθηκε η κ. Σπυριδων;iδου συνεχίζοντας το σφυροκόπημα στη μητέρα από την Πάτρα.

«Πρόσαψε στον κ. Ηλιάδη ότι ασχολούταν μαζί της γιατί ήθελε να κερδίσει δημοσιότητα. Κάτι που για εκείνη είναι ιδιαίτερα σημαντικό δε σημαίνει ότι είναι και για τους άλλους. Είναι δυνατόν να λέει τέτοια πράγματα για τον θάνατο του τελευταίου της παιδιού; Ότι απασχολούσε το μυαλό της με τους δημοσιογράφους; Έτσι διαχειρίστηκε την απώλεια του παιδιού της τις πρώτες ημέρες μετά το θάνατο του παιδιού της. Γιατί τα λέει αυτά; Και γιατί τα λέει τόσο άνετα και τόσο δημόσια; Μήπως η δημοσιότητα δεν την ενοχλούσε τόσο πολύ. Ενώ ήταν τόσο ανάποδα και τόσο άσχημα γιατί έμεινε έγκυος για τέταρτη φορά; Και τόσο γρήγορα;» σχολίασε για το θέμα η εισαγγελική λειτουργός.

Να σημειωθεί ότι εμφανώς εκνευρισμένη η κατηγορούμενη, ζήτησε να αποχωρήσει πριν την ολοκλήρωση του κατηγορητηρίου.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

Advertisement