Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

ΚΥΣΕΑ: Οι νέοι αρχηγοί σε ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστική – Οι προκλήσεις και τα ανοιχτά θέματα με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας

Σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥ.Σ.Ε.A.). Στη θέση του Αρχηγού της Αστυνομίας τοποθετείται ο αντιστράτηγος Δημήτρης Μάλλιος, ο οποίος είχε μέχρι πρότινος την ευθύνη της ασφάλειας των συνόρων. Νέος Αρχηγός της Πυροσβεστικής, ο αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο οποίος διαχειρίστηκε ως επικεφαλής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Στο πρόσωπο του νέου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. η πολιτική ηγεσία αναγνωρίζει την αποτελεσματικότητά του στην διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και πιέσεων ειδικά στα μεγάλα γεγονότα του Έβρου, ενώ και οι κρίσεις των υπολοίπων ανωτάτων και ανωτέρων αξιωματικών πρόκειται να αντικατοπτρίσουν τους στόχους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση των εξής ζητημάτων:

-Εγκληματικότητα (οργανωμένο έγκλημα και μικροεγκληματικότητα)
-Οπαδική Βία
-Βία και παραβατικότητα ανηλίκων
-Ενδοοικογενειακή Βία
-Ενίσχυση Υπηρεσιών «πρώτης γραμμής» (λήξη αποσπάσεων και επιστροφή μάχιμου προσωπικού στις θέσεις της Άμεσης Δράσης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.)
-Τροχαία Ατυχήματα

«Προχωράμε σε βαθιές τομές στην Ελληνική Αστυνομία με επιλογές από τη νέα γενιά. Στόχος μας με σχέδιο και αλλαγές να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας, με έμφαση στην εγκληματικότητα, την οπαδική και ενδοοικογενειακή βία αλλά και το φαινόμενο της βίας ανηλίκων που γνωρίζει έξαρση», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αλλαγή φρουράς και στην ηγεσία της Πυροσβεστικής

Παράλληλα, αλλαγή φρουράς έχουμε και στην ηγεσία της Πυροσβεστικής, όπου νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επελέγη ο Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, στον οποίο αναγνωρίζεται ότι διαχειρίστηκε επιτυχώς τις μεγάλες κρίσεις των πλημμυρών στην Θεσσαλία και των πυρκαγιών που προηγήθηκαν ως επικεφαλής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων.

Για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε:
«Ευχαριστώ πολύ τον απερχόμενο Αρχηγό, Γεώργιο Πουρναρά, για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο Πυροσβεστικό Σώμα αυτόν τον ένα πολύ δύσκολο χρόνο που πέρασε. Και καλωσορίζω  τον νέο αρχηγό, Θεόδωρο Βάγια, ο οποίος από τη θέση του διοικητή του ΕΣΚΕΔΙΚ διαχειρίστηκε πρωτοφανείς κρίσεις σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη. Για το σκεπτικό και το στρατηγικό σχεδιασμό που θα υλοποιήσουμε από εδώ και πέρα με τη νέα ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος θα μιλήσουμε αναλυτικά την Παρασκευή, οπότε θα ολοκληρωθούν και οι κρίσεις».

Το βιογραφικό του Νέου Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος:

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας του Κωνσταντίνου, γεννήθηκε στη Μηλίτσα Μεσσηνίας το 1967, είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1991 και το έτος 1999 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Το 2013 αποφοίτησε από την Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει υπηρετήσει, ως Διοικητής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.), ως Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, ως Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης και Υποδομών του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, σε Υπηρεσίες της Αθήνας και του Πειραιά και ως εκπαιδευτής στη Σχολή Πυροσβεστών.

Το 2024 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος. Έχει διαχειριστεί και συντονίσει πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία προήχθη σε όλους τους βαθμούς του ανώτατου αξιωματικού κατ’ επιλογή, έλαβε ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια, παράσημα και διαμνημονεύσεις, μεταξύ άλλων, του ανώτερου Ταξιάρχη της Τιμής, του ανώτερου Ταξιάρχη του Φοίνικα, Πυροσβεστικής Αξίας Α΄ Τάξης, του Αστέρα Αξίας και Τιμής και της Αξίας και Τιμής Α΄ Τάξης.

Τα «βέλη» της εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση, στηλιτεύοντας τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον τομέα της Ασφάλειας. Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωνσταντίνος Μπάρκας ανέφερε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί με επικοινωνιακά κόλπα και «φωστήρες» να μετακυλήσει τις ευθύνες της και την ανεπάρκειά της στην Ελληνική Αστυνομία, αφού έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την εγκληματικότητα, την ανομία, τα μαφιόζικα δολοφονικά χτυπήματα και την οπαδική βία, που έχουν ως αποτέλεσμα θλιβερές απώλειες όχι μόνο πολιτών αλλά και αστυνομικών».

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία του «Full Moon Sleepover», φέτος το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ξενυχτάει την Κυριακή 21 Ιουλίου, στην Πανσέληνο...

ΕΛΛΑΔΑ

Την αποφασιστικότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνονται για την εξάλειψη της πανώλης στα μηρυκαστικά, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις μοντέλων που έδωσαν σημαντική ώθηση, οικονομική ή αναγνώρισης, στις εταιρείες που τα προχώρησαν στην παραγωγή. Τα μοντέλα αυτά, θεωρούνται προφανώς...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μεγαλοπρεπώς, με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκε τo Σάββατο 20ην Ιουλίου 2024, εις τον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Αναβάτου, η Ιερά Σύναξις των εν...

Advertisement