Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στου Ρέντη – Τριήμερο πένθος στην ΕΛ.ΑΣ. – Αλλάζει το κατηγορητήριο

Υπέκυψε στα τραύματα του, ο αστυνομικός που είχε χτυπηθεί από φωτοβολίδα στα επεισόδια έξω από το κλειστό γυμναστήριο στου Ρέντη.

Ο 31 ετών άνδρας των ΜΑΤ πάλεψε με τον θάνατο επί 20 ολόκληρες ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, αλλά κατέληξε σήμερα το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες η υγεία του είχε επιδεινωθεί και ήταν εγκεφαλικά νεκρός. «Η τιμωρία των δολοφόνων και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Βράδυ Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου. Έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη ξεσπούν επεισόδια, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Ναυτική φωτοβολίδα η οποία φέρεται να έχει φύγει από τα χέρια 18χρονου οπαδού του Ολυμπιακού, καρφώνεται στο μηρό του 31χρονου αστυνομικού. Η κρισιμότητα της κατάστασης αποτυπώνεται στα ηχητικά ντοκουμέντα από τις επικοινωνίες συναδέλφων του με το Κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης.

Συναγερμός σημαίνει και στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για να υποδεχτεί τον άτυχο αστυνομικά, παρά το γεγονός ότι δεν εφημέρευε εκείνο το βράδυ.

Επί 20 ημέρες, κόντρα στις πιθανότητες, οι γιατροί συνέχισαν να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν στη ζωή τον ηλικίας 31 ετών Γιώργο Λυγγερίδη, ο οποίος υπέκυψε στο τραύμα του το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στο ανακοινωθέν του νοσοκομείου αναφέρεται πως: «Ο ασθενής αστυνομικός κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ».

Ο ίδιος είχε πέσει σε βαθύ κώμα λίγο μετά το βαρύτατο τραυματισμό του και ενώ είχε υποστεί ανακοπή τρεις φορές, ενώ πέντε μέρες μετά την εισαγωγή του υπεβλήθη σε ακρωτηριασμό του αριστερού του ποδιού και παρέμενε διασωληνωμένος και με μηχανική υποστήριξη.

«Για μας όλους τους αστυνομικούς, γι’ αυτό το παλικάρι, μία λέξη θα μας μείνει. Αθάνατος», δήλωσε ο ανθυπαστυνόμος Χρήστος Συμεωνίδης.

Τη θλίψη του εξέφρασε ο πολιτικός κόσμος της χώρας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει πως: «Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια».

Σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρει: «Ο Γιώργος πάλεψε στην εντατική, επί πολλές ημέρες, αλλά δεν άντεξε. Η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του και η οφειλόμενη ανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο Χ, αναφέρει: «Ο 31χρονος Γιώργος, αστυνομικός, θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, έδωσε γενναία μάχη για τη ζωή».

Ο θάνατος του μας συγκινεί βαθύτατα και αποτελεί χρέος όλων μας να δώσουμε επιτέλους τέλος στις εγκληματικές πράξεις, που αμαυρώνουν τον αθλητισμό», αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ανάρτησή του στο facebook.

«Ο 31χρονος αστυνομικός προστίθεται δυστυχώς στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων που πληρώνουν με τη ζωή τους τη σήψη και τη νοσηρότητα σε έναν κατ’ όνομα “αθλητισμό”, έρμαιο των ανταγωνισμών, των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και της πολιτικής που τα υπηρετεί», αναφέρει το ΚΚΕ.

Η Ελληνική Λύση «εκφράζει την βαθιά οδύνη της αλλά και την οργή της για την άνανδρη και δυστυχώς, μαρτυρική δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού».

Οι «Σπαρτιάτες» εκφράζουν «τη βαθύτατη θλίψη τους και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους».

«Ας να είναι το τελευταίο θύμα μιας παρανοϊκής βίας», αναφέρει η «Νίκη».

Μετά τον θάνατο του αστυνομικού αναμένεται να αλλάξει η κατηγορία για τον 18χρονο που είχε προφυλακιστεί και πλέον το κατηγορητήριο από απόπειρα ανθρωποκτονίας μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Επομένως, ο 18χρονος αναμένεται να κληθεί εκ νέου προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά πλέον για ανθρωποκτονία.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement