Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Θαλπωρή και αλληλεγγύη για τους άστεγους της Αθήνας με Χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης

Χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης από τον Δήμο Αθηναίων στο Κλειστό Γυμναστήριο στο Ρουφ, όπου εκατοντάδες άστεγοι συμπολίτες μας βρήκαν ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 1.000 συνάνθρωποι μας, δεν έχουν σπίτι και ζουν σήμερα στους δρόμους.

Τη θαλπωρή της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας ένιωσε ο κος Χρήστος στο γιορτινό τραπέζι που έστρωσε για του ευάλωτους συνανθρώπους μας ο δήμος Αθηναίων. Έχασε μέσα σε μια μέρα το σπίτι του και τα τελευταία χρόνια ζει στον ξενώνα του δήμου παλεύοντας να σταθεί στα πόδια του. Όπως δήλωσε: «μια λέξη θα σας πω η καλοσύνη μου πλήρωσα πολλά και δεν πήρα τίποτα, μια ζωή για τους άλλους κοίταζα τον εαυτό μου τον είχα απέξω. Eπτά χρόνια με βοηθάει και με στηρίζει ο δήμος».

Χωρίς δουλειά και λόγω κρίσης βρέθηκε στο δρόμο και ο Νίκος ένα νέο παιδί, που δήλωσε: « δεν ήρθαμε μόνο για το φαγητό αλλά για να δούμε ο ένας τον άλλον».

Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν κυριολεκτικά στο δρόμο μόνο στην Αθήνα είναι τριψήφιος. Οι οργανωμένες δράσεις του πολυδύναμου κέντρου αστέγων και της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Αθηναίων ,τα δημόσια υπνωτήρια και οι ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας ανακουφίζουν τους άστεγους τη Αθήνας.

Η Μελίνα Δασκαλάκη, πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων – ΚΥΑΔΑ, ανέφερε πως: «το τραπέζι τα έχει όλα και πολλή αγάπη για τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν οικογένεια σαν εμάς να περάσουν και αυτοί όμορφα τις γιορτινές μέρες».

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, λίγο πριν αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του έδωσε το παρόν στο χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης.

Όπως δήλωσε: «Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτό είναι και το μήνυμα των Χριστουγέννων, ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Η νέα δημοτική αρχή έχει σαν δέσμευσή της την κοινωνική ένταξη αυτών των ανθρώπων και θα είναι προτεραιότητα όλη την χρονιά».

Επιπλέον 1.200 εορταστικά γεύματα μαζί με παραδοσιακά γλυκίσματα μοιράστηκαν σε άστεγους στο δρόμο, στις δομές φιλοξενίας αστέγων του Δήμου, καθώς και σε άλλες δομές που υποστηρίζονται από το Κ.Υ.Α.Δ.Α. Το γιορτινό τραπέζι θα στηθεί και ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο πλαίσιο αυτής της νέας συνεργασίας, η Nissan θα έχει δικαιώματα διανομής για τη σειρά προϊόντων Silence, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων Silence S04 και των...

Advertisement