Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια σε όλη την Ελλάδα για τη γέννηση του Θείου βρέφους

Χριστούγεννα σήμερα, η μεγάλη θρησκευτική εορτή της γέννησης του Θείου Βρέφους. Τα κάλαντα ήχησαν χθες σε όλη την Ελλάδα. Κάθε τόπος έχει τα δικά του παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα με διαλέκτους και ιδιώματα. Τα παιδιά ξεχύθηκαν στους δρόμους ενώ Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια από παραδοσιακά συγκροτήματα, φιλαρμονικές και χορωδίες, αγκάλιασαν κάθε γωνιά της χώρας. Με ευλάβεια οι πιστοί παρακολούθησαν τη νυχτερινή Χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία.

Με ευλάβεια και κατάνυξη πλήθος πιστών από όλα τα σημεία της Κρήτης βρέθηκαν χθες στο σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη, στη Μαραθοκεφάλα Κισσάμου στα Χανιά. Παρακολούθησαν τη νυχτερινή Χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία, η συμμετοχή στην οποία ήταν βιωματική, όπως άλλωστε κάθε χρόνο.

Είδαν την αναπαράσταση της φάτνης όπου γεννήθηκε ο Χριστός με τα πρόβατα, τους βοσκούς, τα σήμαντρα και τις φωτιές κοιτώντας το αστέρι που φώτιζε το όμορφο σπήλαιο.

Αντάλλαξαν ευχές για καλά Χριστούγεννα με την ελπίδα να αξιωθούν όλοι να οδηγηθούν στη Βηθλεέμ της σωτηρίας.

Παραδοσιακά κερκυραϊκά κάλαντα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ύμνους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν χθες στην πλατεία του παλιού δημαρχείου (Σαν Τζιάκομο) στο κέντρο της παλιάς πόλης της Κέρκυρας.

Οι τρεις φιλαρμονικές της πόλης (Παλιά, Μάντζαρος και Καποδίστριας), χορωδίες και παιδικά σχήματα έψαλαν τα κάλαντα δημιουργώντας μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα μπροστά σε εκατοντάδες Κερκυραίους, ενώ οι φιλαρμονικές παιάνισαν κερκυραϊκά κάλαντα και σε άλλα σημεία της παλιάς πόλης.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα η τελετή της γεννήσεως στον καθολικό καθεδρικό ναό της Κέρκυρας συγκέντρωσε και φέτος τα βλέμματα ορθοδόξων και καθολικών. Η παρθένος Μαρία δίνει ανθρώπινη υπόσταση στον Ιησού Χριστό, ο οποίος γεννάται στη φάτνη.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μια μοναδική προσφορά ξεκίνησε από την Yamaha, τόσο στα sport scooters XMAX 125 και XMAX 300 όσο και στην Adventure μοτοσικλέτα μεσαίου κυβισμού Tenere...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

Advertisement