Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Με νέα χτυπήματα απειλεί η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την βόμβα στα ΜΑΤ – Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη για την βόμβα στα ΜΑΤ. Απειλούν με νέα χτυπήματα, μέσω ανακοίνωσης.

Με μία άκρως απειλητική προκήρυξη σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ.

Αναφέρουν ότι «αφιερώνουν την ενέργειά τους σε όσους έχουν δολοφονηθεί, βασανιστεί, ξυλοκοπηθεί και βιαστεί, όπως αναφέρουν από την Ελληνική Αστυνομία»

«Αυτή τη φορά ήσασταν τυχεροί, δεν θα ισχύσει το ίδιο την επομένη» γράφει ο συντάκτης της προκήρυξης αναφερόμενος στους αστυνομικούς των ΜΑΤ και προσθέτει «την επόμενη φορά τα ένστολα καθάρματα θα βρεθούν απέναντι από τις κάνες των όπλων μας. Και αυτό είναι δέσμευση».

Επίσης, στο κείμενο λένε ότι η τρομοκρατία επέστρεψε, δίνοντας μάλιστα το στίγμα τους, ότι η δράση τους θα είναι ένοπλη με κύριο στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο συντάκτης, που σύμφωνα με τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής είναι νεαρός σε ηλικία, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο δυστύχημα με τους μετανάστες στην Πύλο, το δυστύχημα στα Τέμπη και έχει πολλές αναφορές στην αστυνομική βία.

Επίσης, αναφέρεται στις ιδιωτικοποιήσεις σε ενέργεια, υγεία, πανεπιστήμια και φυσικό περιβάλλον.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας θεωρούν πως τα επιχειρησιακά μέλη της οργάνωσης είναι νεαρής ηλικίας που αντλούν στοιχεία από παλαιότερες τρομοκρατικές οργανώσεις ως προς τον τρόπο δράσης τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ως έμβλημα της οργάνωσης επιλέγουν ένα αστέρι που στη βάση του έχει ένα καλάσνικοφ.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement