Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφίες ντοκουμέντα για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών – Προφυλάκιση για δέκα άτομα

Φωτογραφίες ντοκουμέντα δείχνουν την εμπλοκή του ενός εκ των δύο ανδρών του Λιμενικού στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων είχαν γίνει η σκιά του και κατέγραψαν τις κινήσεις του στο Κερατσίνι όπου φυλάσσονταν οι ναρκωτικές ουσίες. Συνολικά 10 άτομα κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα και πήραν τον δρόμο για τις φυλακές. Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φαίνεται να είναι μια γυναίκα 71 ετών, έγκλειστη στις φυλακές.

Υπό στενή παρακολούθηση, τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, είχαν θέσει για αρκετό καιρό τα μέλη του κυκλώματος που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες άνδρας, ο οποίος φέρεται να είναι ένας από τους κατηγορούμενος λιμενικούς, φρόντιζε να κρύβει με κουκούλα ή καπέλο τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, επισκεπτόταν αποθήκη στο Κερατσίνι. Εκεί όπου τα μέλη της σπείρας, αποθήκευαν τις ναρκωτικές ουσίες. Οι ”Αδιάφθοροι” τον κατέγραψαν και άλλες φορές να συναντιέται με μία γυναίκα 63 ετών, κατηγορούμενη ως ταμία της οργάνωσης.

Όπως υποστηρίζει η «ταμίας»: «Από τη δικογραφία δεν προκύπτει ότι είμαι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης με διακριτό ρόλο. Τα άτομα που γνωρίζω αποτελούν και μέλη της “οικογένειάς” μου και μόνο αυτοί οι δεσμοί μας συνδέουν. Δεν οργανώθηκα αφενός προκειμένου να διακινήσω ναρκωτικές ουσίες, αφετέρου προκειμένου να αποκομίσω χρηματικά ποσά».

Στο κύκλωμα, ως μέλη του οποίου έχουν συλληφθεί 10 άτομα, συμμετείχαν και τρεις έγκλειστοι των φυλακών. Ανάμεσά τους μία 71 ετών γυναίκα , η οποία σύμφωνα με τις αρχές φέρεται να είναι η «εγκέφαλος». Τα μέλη της οργάνωσης πειθαρχούσαν στις εντολές της και ακολουθούσαν τις οδηγίες της. Ανάμεσά τους και οι δύο λιμενικοί.

Φέρεται ότι αφαιρούσαν κατασχεμένες ποσότητες κοκαΐνης από άλλες υποθέσεις και τις διακινούσαν μαζί με 11 ιδιώτες στην αγορά.

Οι δύο λιμενικοί

Ο ανώτατος αξιωματικού του Λιμεναρχείου, παρείχε την απαραίτητη κάλυψη και πρόσβαση στον υφιστάμενό του και βασικό προμηθευτή της εγκληματικής οργάνωσης ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί και να συνεχίσουν ανενόχλητοι τις παράνομες δραστηριότητες που τους απέφεραν τεράστια κέρδη.

Ο κατώτερος αξιωματικός του λιμενικού σώματος αποτελούσε ζωτικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης επιφορτισμένος με το ρόλο του κύριου προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών ενώ εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του κατάφερνε να εξασφαλίζει ποσότητες, που είχαν άμεση σχέση με τις υποθέσεις που ερευνούσαν.

Μετά την μαραθώνια απολογία τους εδώ στα δικαστήρια Πειραιά, τα 10 άτομα τα οποία κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκκαΐνης πήραν το δρόμο για τις φυλακές, μετά από απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα κέρδη του κυκλώματος ξεπερνούν το 1 εκ. ευρώ. Για την υπόθεση διενεργήθηκε αυτοψία στο χώρο αποθήκευσης των κατασχεμένων ναρκωτικών ουσιών στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά όπου διαπιστώθηκε ότι σε τρεις συνολικά υποθέσεις όπου κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες σε σάκους, αυτοί έφεραν παραβιασμένη σφραγίδα παρότι το περιεχόμενό τους είχε καταμετρηθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους και είχε σφραγιστεί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement