Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο για το γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

Την αρνητική θέση της Εκκλησίας στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία αντικατοπτρίζει η χθεσινή εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου προς τις Μητροπόλεις, την οποία υπογράφει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Σε αυτή τονίζεται ότι «Τα παιδιά δεν είναι ούτε κατοικίδια ούτε αξεσουάρ για όποιον θέλει να νιώσει κηδεμόνας». «Θέλουμε να είμαστε συντηρητικοί», υποστήριξε σε ομιλία του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Συμεών.

Ένα ηχηρό «όχι» στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών σε ομιλία του στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ωδείου της Μητρόπολης: «Κάποιος πατέρας και κάποια μάνα αγαπήθηκαν για να έρθουμε εμείς στον κόσμο, σε αυτή την οικογένεια πιστεύουμε, αυτή την οικογένεια στηρίζουμε και αν κάποιος μας θεωρεί συντηρητικούς, ναι τέτοια συντήρηση την θέλουμε ναι είμαστε συντηρητικοί ρε.. τι θέλεις. Να χαίρεσαι το σκοτάδι της προόδου σου. Δεν τολμάει κανείς να κάνει μια κουβέντα, ομοφοβικός. Πού το βρήκατε ρε; είδαμε κάθε μέρα πού οδηγείται η ανθρωπότητα».

Χθες είδε το φως της δημοσιότητας εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην οποία εκφράζονται οι θέσεις της στο ζήτημα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών.

Μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο που υπογράφει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρεται πως «τα παιδιά δεν είναι ούτε κατοικίδια ζώα συντροφιάς για όποιον θέλει να νιώσει κηδεμόνας ούτε αξεσουάρ, που θα επισημοποιήσουν ή θα καταστήσουν κοινωνικά αποδεκτή μια ομόφυλη συμβίωση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως: «Δεν έχω κάτι να πω για το ζήτημα, στη ΔΕΘ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα το τηρήσει στο ακέραιο. Ακούμε με σεβασμό τις απόψεις, τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, της κοινωνίας των πολιτών γενικά. Αυτό που θα πω είναι πρέπει να σκεφτόμαστε τα παιδιά συνολικά που μεγαλώνουν δύσκολα σε ιδρύματα, υπάρχουν αξιοθαύμαστες μονογονεϊκές οικογένειες,  ας μην μιλάμε για νομοσχέδιο αν δεν το δούμε, όλα στην ώρα τους».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, δήλωσε: «Πάντα η κοινωνία έχει ενστάσεις για όλα τα ζητήματα τα οποία φαίνονται πιο προχωρημένα όμως αυτό είναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο η Κυβέρνηση ένα ευαίσθητο ζήτημα ανθρώπινο, προσωπικό το μεταχειρίζεται μόνο και μόνο για να φτιάξει συνειρμούς και μετά βλέποντας το κόστος κάνει πίσω».

Το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών αναμένεται να κατατεθεί από την κυβέρνηση.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement