Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας – Συνάντηση Γ. Βρούτση με τις ΠΑΕ

Οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες της Super League  ενημερώθηκαν από τονΓιάννη Βρούτση για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που στοχεύουν στην καταπολέμηση της οπαδικής βίας. Κύρια σημεία είναι η ηλεκτρονική εποπτεία των αθλητικών εγκαταστάσεων και η ταυτοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Το κλίμα ήταν θετικό με αίτημα όλων των ΠΑΕ την επαναφορά των θεατών στις κερκίδες πριν τις 12 Φεβρουαρίου.

Στη συνάντηση των αρμόδιων υπουργών με τους  εκπροσώπους των 14 μελών της Λίγκας και το προεδρείο του Συνεταιρισμού συζητήθηκαν τα μέτρα και ο τρόπος εφαρμογής τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης δήλωσε: «Είμαστε ενωμένοι μία γροθιά οι ποδοσφαιρικές εταιρείες που είναι αποφασισμένες να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και η Αστυνομία. Τρεις υπουργοί μαζί. Πρώτη φορά γίνεται αυτό».

Σε δήλωσή της η Κάτια Κοξένογλου, πρόεδρος της Super League , επισημαίνει πως: «Οι ομάδες εξήγησαν στον υπουργό ότι και οι ίδιες είναι αιχμάλωτες στη βία οπότε ζητάμε και από εκείνους ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν τα μέτρα που θα περιορίσουν αυτά τα φαινόμενα».

Παρόντες στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ ήταν επίσης οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου αλλά και αστυνομικοί διευθυντές.

Ρόλο κλειδί στην αντιμετώπιση των επεισοδίων αναμένεται να έχουν οι κάμερες μέσα στα γήπεδα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ανέφερε πως: «Εάν δεν λειτουργούν κανονικά την ώρα διεξαγωγής του αγώνα είναι προφανές ότι δεν μπορεί να διακοπεί ο αγώνας αλλά την επόμενη Κυριακή θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Αλεξίου Β’ αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, σχολίασε πως: «Για εμάς είναι λίγο άδικο το οριζόντιο μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των γηπέδων με κόσμο. Η ΑΕΚ είναι από τώρα έτοιμη να παίξει με κόσμο κανονικά».

Θετική φαίνεται πως ήταν και η αντίδραση των ΠΑΕ στο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Όπως δήλωσε ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου: «Δεν είναι ένα απλό ηλεκτρονικό εισιτήριο αλλά προσθετικά είναι και μία διαδικασία ταυτοποίησης μίας τεχνολογίας. Η τεχνολογία έχει τις λύσεις, μπορεί να δώσει λύσεις και αυτό που τουλάχιστον αποκόμισα είναι πως και οι ΠΑΕ θέλουν πραγματικά να δουλέψουμε μαζί».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος δήλωσε: «Εκτός γηπέδων να πούμε ποιος μπορεί να συλλάβει; Ποιος μπορεί να επιβάλλει την έννομη τάξη; Σίγουρα όχι οι ομάδες και οι παράγοντες. Ως εκ τούτου λοιπόν είναι θέμα και βούληση της Κυβέρνησης κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει».

Οι ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ ζήτησαν από το κυβερνητικό κλιμάκιο εφόσον εφαρμοστεί ο νέος νόμος και εφόσον είναι έτοιμες για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε ηλεκτρονική μορφή και την ψηφιακή ταυτοποίηση των καμερών ελέγχου στα γήπεδα να μπορούν να διεξάγουν αγώνες με γυναίκες και παιδιά πριν τις 12 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Βρούτσης ζήτησε από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ να καταθέσουν τις προτάσεις τους πριν το νομοσχέδιο μπει σε δημόσια διαβούλευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement