Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Ερωτήματα για τη φονική παράσυρση 19χρονης από αστυνομικό

Εν ενεργεία αστυνομικός φέρεται να είναι ο δράστης της φονικής παράσυρσης μιας 19χρονης κοπέλας στην Ξάνθη. Η 19χρονη την ώρα που έβγαζε βόλτα τον σκύλο της χτυπήθηκε θανάσιμα από αυτοκίνητο που αποδείχθηκε στην συνέχεια ότι ήταν το υπηρεσιακό όχημα του αστυνομικού.

Μία παράσυρση, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες που αποδείχθηκε φονική για την 19χρονη Αϊσέ, η οποία είχε βγει μία βόλτα με τον σκύλο της και τον δράστη, έναν 34χρονο αστυνομικό, να κατηγορείται ότι έπαιζε θέατρο επί δύο ημέρες.

«Παρίστανε τον αυτόπτη μάρτυρα»

Η 19χρονη εντοπίστηκε αιμόφυρτη στην άκρη του δρόμου. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ξάνθης με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έπειτα από μάχη έξι ημερών, κατέληξε.

Ο οδηγός που την παρέσυρε, αστυνομικός στο επάγγελμα, κάλεσε το ΕΚΑΒ, ωστόσο μόλις μαζεύτηκε κόσμος στο σημείο του δυστυχήματος, ο ίδιος φέρεται να παρίστανε τον αυτόπτη μάρτυρα.

«Ο αστυνομικός έκανε ένα ατύχημα, εξαφανίστηκε μετά από 24-48 ώρες παρουσιάστηκε στο τμήμα του κι ανέφερε ότι έκανε το ατύχημα», δήλωσε συγγενής της 19χρονης.

Οι συνάδελφοί του, που είχαν αναλάβει την υπόθεση, διαπίστωναν αντιφάσεις στα λεγόμενά του, γεγονός που φέρεται να οδήγησε τον 34χρονο αστυνομικό στην ομολογία.

«Πλέον έχει ομολογήσει, ο άνθρωπος, ο υπαίτιος για τον θάνατο της Αισέ, ότι τέλεσε την πράξη, όμως όσα αναφέρει για τις συνθήκες διερευνώνται και προς το παρόν εμείς δε τα αποδεχόμαστε γιατί δεν έχουμε πλήρη γνώση του τι έχει συμβεί», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Μιχάλης Πατεράκης.

Η έκκληση της οικογένειας

Οι ακριβείς συνθήκες, υπό τις οποίες έγινε η φονική παράσυρση, παραμένουν θολές.

«Αν υπάρχει κάτι που κάποιος έχει δει, κάποιος που γνωρίζει κάτι να πάνε στις αρχές να πούνε αυτά που είδαν», είπε ο θείος της.

Τραγική φιγούρα η μητέρα της 19χρονης. Εκείνο το απόγευμα είδε το σκυλάκι να επιστρέφει στο σπίτι μόνο.

«Ήξερε ότι έβγαζε το σκυλί, ακολούθησε τη διαδρομή, έπαιρνε στο κινητό, χτυπούσε και το βρήκε το κινητό μέσα στο χωράφι εδώ πέρα», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και παράλληλα έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ωστόσο δεν έχει συλληφθεί.

«Αν όντως δεν υπήρχε εγκατάλειψη, δε θα έπρεπε αυτός ο άνθρωπος να είναι το πρώτο 24ωρο μέσα; Γίνεται ότι γίνεται, γλιτώνει το αυτόφωρο και πηγαίνει μετά και ομολογεί. Εμείς αύριο θα κηδέψουμε το κορίτσι μας και θα ξέρουμε ότι ο δράστης είναι ακόμα έξω», είπε ο ξάδελφος της 19χρονης.

Με τις έρευνες των αρχών για τη συγκέντρωση βιντεοληπτικού υλικού να συνεχίζονται, στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε διαδήλωση, με πολίτες να ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για το θάνατο της Αϊσέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement