Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ο σκιώδης κόσμος των χούλιγκαν: «Δόλωμα» ένα χαρτζιλίκι – Οι σύνδεσμοι και οι «δουλειές»

Προσεγγίζουν νέα παιδιά για να φτιάχνουν στρατούς οργανωμένων οπαδών και τα μεταλλάσσουν σε σκληρούς χούλιγκαν πρόθυμους να βρίσουν, να χτυπήσουν και να καταστρέψουν ότι βρουν μπροστά τους. Ο τρόπος στρατολόγησης ακόμα και 14χρονων, σύμφωνα με τη μαρτυρία έμπειρων στελεχών της αστυνομίας στην ΕΡΤ, είναι ύπουλος και μεθοδικός.

«Θα πάει ο μικρότερος, ο πιτσιρικάς στο γήπεδο με τον γνωστό με τον φίλο θα τον βρει ο μεγαλύτερος και θα προσπαθήσει καταρχάς να τον ενσωματώσει με διάφορους τρόπους δίνοντας κάτι στην αρχή, το οποίο μπορεί να είναι και αμελητέο να μπει μέσα στο γήπεδο, να δει έναν αγώνα ως δώρο ή να πάει μία εκδρομή με τους υπόλοιπους πάλι για αγώνα εκτός της πόλης. Αυτό είναι το δόλωμα», αναφέρει στην ΕΡΤ ο Παντελής Τίγκας, αστυνομικός διευθυντής ε.α – πρ. προϊστάμενος υποδ. αντιμετώπισης αθλητικής βίας στους αθλητικούς χώρους.

Ο νεαρός… στρατιώτης, όπως εξηγούν, νιώθει δυνατός, ότι είναι μέλος μίας ομάδας και κανείς δεν μπορεί να τον πειράξει. Οι πρώτες έκνομες ενέργειες είναι σε χαμηλής έντασης επεισόδια και αν είσαι καλός, ανεβαίνεις επίπεδο καθώς η οργάνωση έχει ιεραρχία πυραμοειδούς μορφής. Πάντα υπό τις εντολές του «μεγάλου».

Από την οπαδική βία… στο οργανωμένο έγκλημα

Ο μανδύας του… αθλητικού ιδεώδους δημιουργεί το κατάλληλο πεδίο, σύμφωνα με τους ειδικούς, για τη δράση εγκληματικών οργανώσεων με σκοπό το κέρδος του «αρχηγού». Σε αυτό το στάδιο πλέον οι οπαδικές διαφορές έχουν ξεπεραστεί και δεν αποκλείεται να συνεργάζονται σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

«Εκεί πλέον ξεπερνάμε τα όρια του αθλητικού πεδίου και μπαίνουμε σε κάποια άλλα σκοτεινά, ομιχλώδη. Υπάρχουν υπονοούμενα για σχέσεις συνδέσμων, οπαδών, προέδρων οι οποίοι κινητοποιούνται γι’ αυτούς τους σκοπούς. Δηλαδή έχουμε έναν οργανωμένο στρατό και πρέπει να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση. Γιατί οργανώνεται ο οργανωμένος στρατός, πότε οργανώνεται και από ποιους οργανώνεται», λέει στην ΕΡΤ ο Διαμαντής Μαστρογιαννάκης, καθηγητής ΕΑΠ.

Μία απλή αντιπαράθεση, ένας παλιός αγώνας μεταξύ δύο ομάδων είναι αρκετά για κάποιους να κλείσουν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους.Οι σκοτεινοί υποκινητές μπορούν ακόμα να χρησιμοποιήσουν και τις πολιτικές ή ιδεολογικές αντιλήψεις κάποιων όπως έγινε με τους ακροδεξιούς Κροάτες χούλιγκανς που προκάλεσαν τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement