Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καραθανασόπουλος: Ο αθλητισμός να σταματήσει να είναι εμπόρευμα για να αντιμετωπιστεί η βία

«Ανακύκλωση μέτρων που έρχονται από το παρελθόν και τα οποία δεν είχαν αποτέλεσμα», χαρακτήρισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, τα όσα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για τη βία στους αθλητικούς χώρους.

Μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά», την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, ο Ν. Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι «ο όρος “οπαδική βία” συσκοτίζει την αιτία και τη διαχέει στα οπαδικά και φίλαθλα αισθήματα, ενώ αντίθετα η πραγματική αιτία της βίας στους αθλητικούς χώρους βρίσκεται στην άμεση διασύνδεση του αθλητισμού με τα επιχειρηματικά συμφέροντα».

«Καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν τόλμησε να κόψει τον ομφάλιο λώρο που συνδέει τον αθλητισμό με αυτά τα επιχειρηματικά συμφέροντα και που στο όνομα αυτών έχουμε τα εκτεταμένα επεισόδια, έχουμε αυτούς τους στρατούς οι οποίοι δεν δρουν μόνο μέσα στα γήπεδα ή μόνο μέσα στο ποδόσφαιρο. Το έχουμε δει και σε άλλα αθλήματα και πολύ περισσότερο -με αφορμή διοργανώσεις αγώνων- εκτός των γηπέδων ή των κλειστών γυμναστηρίων» ανέφερε.

Ο κ. Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι «οι λύσεις θα πρέπει να αναζητηθούν σε αντίθετη κατεύθυνση από την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, για να μπορεί να αθλείται η νεολαία, για να αποκτήσει τα μαζικά, τα λαϊκά χαρακτηριστικά ο αθλητισμός και να μην είναι απλά ένα εμπόρευμα βιτρίνας».

Ερωτώμενος σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε πως «γίνεται μια αγωνιώδης προσπάθεια αναδιαμόρφωσης του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, δηλαδή μια προσπάθεια της ίδιας της άρχουσας τάξης να διαμορφώσει έναν ισχυρό εναλλακτικό πυλώνα απέναντι στην κεντροδεξιά ή στη ΝΔ, ούτως ώστε να μπορεί να διατηρεί εγκλωβισμένα ευρύτερα λαϊκά στρώματα ανάμεσα στους δύο αυτούς πολιτικούς φορείς και να προχωρά απρόσκοπτα η αντιλαϊκή πολιτική».

Όπως είπε, «η κεντροδεξιά και η σοσιαλδημοκρατία έχουν συμφωνία στις στρατηγικές επιλογές, τις πολιτικές επιλογές, δηλαδή, που εξυπηρετούν τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, την πολιτική υλοποίησης της ΕΕ, αλλά και των συμφωνιών που απορρέουν για τη χώρα μας με το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς».

«Όλη αυτή η διαπάλη που γίνεται στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη “Νέα Αριστερά” σήμερα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αγωνιώδης προσπάθεια να αναδιαμορφωθεί αυτός ο πόλος, όμως δεν σχετίζεται με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αντίθετα θέλει να τις εγκλωβίσει. Η χρησιμότητα της “Νέας Αριστεράς” είναι να δημιουργηθεί ένα ανάχωμα στην τάση αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και συμπόρευσης με το ΚΚΕ, που καταγράφηκε στις τελευταίες εκλογικές μάχες και στις δημοσκοπήσεις», επισήμανε, καταλήγοντας, ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement