Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Στην αναζήτηση του «καθοδηγητή»: Σεσημασμένοι χούλιγκαν στη ΓΑΔΑ για εξέταση – Σε καταστολή με ακρωτηριασμένο πόδι ο αστυνομικός

Καταθέσεις και ανώνυμες τηλεφωνικές πληροφορίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών με στόχο να φτάσουν στα ίχνη του καθοδηγητή του 18χρονου αλλά και ενός στενού πυρήνα περίπου 10 ατόμων, ο οποίος εκτιμάται ότι οργάνωσε και εκτέλεσε την επίθεση κατά των αστυνομικών την περασμένη Πέμπτη στα επεισόδια στου Ρέντη.

Σεσημασμένοι χούλιγκαν και άτομα γνωστά στις Αρχές καλούνται στη ΓΑΔΑ για εξέταση.

Στις έρευνες της Αστυνομίας για τα επεισόδια στου Ρέντη, το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου, αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, προαναγγέλλοντας συλλήψεις.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου είπε: «Θα έχουμε συλλήψεις, δεν θα μείνουμε μόνη στη συγκεκριμένη σύλληψη του καθομολογία δράστη. Υπάρχει πλήθος στοιχείων. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή,. Έχει κατονομαστεί από το δράστη άνθρωπος που παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν τους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος που εφοδίασε με όπλα, φωτοβολίδες, ξύλα, πέτρες τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου».

«Πάμε έξω στους μπάτσους»

Στους αστυνομικούς ο 18χρονος φέρεται να περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα της βραδιάς που οδήγησαν στον βαρύ τραυματισμό του αστυνομικού αλλά και τον ρόλο ενός μεγαλύτερου ηλικίας άνδρα ο οποίος, όπως υποστήριξε, έδωσε το σύνθημα για την επίθεση.

«Πάμε έξω στους μπάτσους», του είπε ο υποκινητής. Όταν βγήκαν έξω από το γήπεδο, ο ίδιος άνδρας σύμφωνα με τον 18χρονο που του έδωσε μια ναυτική φωτοβολίδα, και του εξήγησε πώς να την χρησιμοποιήσει ρίχνοντάς την προς το μέρος των Αστυνομικών.

Ο 18χρονος σύμφωνα με πληροφορίες είπε στους αστυνομικούς ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον υποκινητή καθώς φορούσε κουκούλα. Μία άλλη εκδοχή έδωσε ο δικηγόρος του, ο οποίος τόνισε πως

Το βίντεο ντοκουμέντο δευτερόλεπτα μετά το βαρύ τραυματισμό του αστυνομικού, δείχνει μία ομάδα μαυροφορεμένων να τρέχει να μπει στο γήπεδο. Όπως φέρεται να είπε ο 18χρονος και ο ίδιος μπήκε μέσα και ανέφερε στον αδερφό του και στους φίλους του, τι είχε συμβεί.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς, πως φοβούμενος για τις συνέπειες τις πράξης του, άλλαξε τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε και διέγραψε τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκτός από τα άτομα με τα οποία βρισκόταν στο γήπεδο, ο 18χρονος ενημέρωσε τη σύντροφό του και τον αδερφό του. Όλοι τους εξεταζόμενοι επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του, αναφέροντας την κακή ψυχολογική του κατάσταση, μετά το περιστατικό.

Στον ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρότατα από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, προχώρησαν οι γιατροί. Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε στα επεισόδια το βράδυ της Πέμπτης έξω από το γήπεδο του Ρέντη με ναυτική φωτοβολίδα.

Ακρωτηρίασαν το αριστερό πόδι του αστυνομικού

Στον ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρότατα από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, προχώρησαν οι γιατροί. Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε στα επεισόδια το βράδυ της Πέμπτης έξω από το γήπεδο του Ρέντη με ναυτική φωτοβολίδα.

Ο άνδρας βρίσκεται σε καταστολή, υποστηρίζεται αναπνευστικά και αιμοδυναμικά ενώ οι γιατροί προχώρησαν και στην εξωνευρική αιμοκάθαρση του αστυνομικού επειδή υπάρχουν επιπλοκές στα ζωτικά του όργανα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κάτι το οποίο δεν είχα συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια ήταν να μην υπάρχουν στους τελευταίους γύρους των play off, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Κέβιν...

Advertisement