Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – Στόχος μια κοινωνία χωρίς εμπόδια, αποκλεισμούς και προκαταλήψεις

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σήμερα (3/12/2023), με συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο ενώ στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν ιδιαίτερες δράσεις στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Πάρκο Τρίτση και άλλα σημεία. Ο πολιτικός κόσμος, έστειλε τα δικά του μηνύματα για την ξεχωριστή ημέρα και την ανάγκη του σεβασμού στα δικαιώματα των συνανθρώπων μας με αναπηρία.

Το σήμα εκκίνησης δόθηκε στον αγώνα «Συν – εκκίνηση» με εκατοντάδες δρομείς να τρέχουν για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Ο Νίκος ιδιαίτερα. Γιατί αυτό που επιθυμούμε περισσότερο από όλα είναι να συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά μας» λέει μητέρα με παιδί με αναπηρία στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Έχουμε πολύ μεγάλη συμμετοχή, είναι η πρώτη φορά που το διοργανώνουμε και πάλι είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι» τονίζει η πρόεδρος Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι», Μαρία Τουρκοχωρίτη.

Τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας η οποία έτρεξε τα 2,5 χιλιόμετρα μαζί με τον Γ.Γ. Πρόδρομο Πύρρο.

«Αυτό που προσπαθούμε συνέχεια να κάνουμε είναι να πετυχαίνουμε στόχους που θα κάνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας με αναπηρία καλύτερη» τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη.

Μπαζάρ με χριστουγεννιάτικα, αθλητικές δράσεις και ξεναγήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου φορείς και συλλογικότητες ενημέρωσαν τους επισκέπτες για θέματα συμπερίληψης και προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία.

«Ανάπηροι δεν είμαστε μόνο στις 3 Δεκέμβρη αλλά 365 ημέρες τον χρόνο» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Περπατώ», Αλέξανδρος Ταξιλδάρης.

«Έχουν να γίνουν πολλά ακόμα ώστε να εξαλειφθούν αποκλεισμοί και προκαταλήψεις. Ξέρω ότι έχουμε όλοι μαζί και εγώ προσωπικά, πολλή δουλειά» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου.

Μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία έστειλε ο πολιτικός κόσμος.

«Xρέος της Πολιτείας είναι να κάνει καθημερινά προσπάθεια ώστε να αρθούν τα πάσης φύσεως εμπόδια που δεν επιτρέπουν στους συμπολίτες μας με αναπηρία να βιώνουν όσα δικαιούνται» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Πολιτεία δεν πρέπει να σκεφτεί ούτε ένα ευρώ έτσι ώστε οι άνθρωποι με αναπηρία να μπορούν να ζήσουν αυτόνομες ισότιμες ζωές» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Αυτή η μέρα έχει αξία να μας θυμίζει κάθε μέρα πώς πρέπει να ζούμε, πώς πρέπει να σκεφτόμαστε και κυρίως τι πρέπει σαν χώρα να κάνουμε για τις υποδομές που έχουμε ανάγκη» υπογράμμισε η Μιλένα Αποστολάκη.

«Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες εδώ, οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις πρώτα απ’ όλα ευθύνονται, ιδιαίτερα η κυβέρνηση της ΝΔ τελευταία, με τα μέτρα που σχεδιάζει θα χειροτερέψει τραγικά την κατάσταση αυτών των συνανθρώπων μας» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ένα ενημερωτικό spot πλήρως προσβάσιμο στα άτομα με αναπηρία με τα βήματα που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος για να μειώσει τις συνέπειες μιας φυσικής ή τεχνολογικής καταστροφής έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Χίου Σταύρου Γ. Μιχαηλίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου διαδικτυακή συνάντηση εμπειρογνωμόνων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με επικεφαλής τον Πρύτανη Καθηγητή...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας που διανύουμε η γκάμα της νεοσύστατης Afeela θα εμπλουτιστεί με τρία ηλεκτρικά μοντέλα: το πρώτο είναι το Sedan που...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε σήμερα 22.02.2024 με τον  Γενικό  Επιθεωρητή Πυροσβεστικής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι το ζήτημα που απασχολεί όλο και περισσότερους όσο περνάει ο καιρός. Βλέπουμε ήδη και την τάση στην υπόλοιπη...

Advertisement