Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργιακή συγκέντρωση γιατρών και υγειονομικών για την υποστελέχωση στα δημόσια νοσοκομεία

Καμπανάκι κινδύνου για την έλλειψη προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, χτύπησαν γιατροί και νοσηλευτές , που απεργούν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα και έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όριά του και χρειάζεται δομικές αλλαγές για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά: αυξήσεις σε μισθούς και σε κρατικές δαπάνες για την υγεία, αλλά και σημαντικές προσλήψεις προσωπικού.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, δήλωσε: «Φέτος τον χειμώνα εμείς καλούμαστε να δουλέψουμε με 3.000 λιγότερο προσωπικό σε σχέση με πέρυσι. Ή θα δώσουν χρήματα προκειμένου να προσληφθεί προσωπικό για να ανακόψουμε το κύμα φυγής ή θα βουλιάξουμε».

Η Αφροδίτη Ρέντζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, τόνισε πως: «Λέμε έως εδώ με τις εξευτελιστικές αποζημιώσεις στις εφημερίες, τις οριζόντιες περικοπές δεδουλευμένων εφημεριών, λέμε έως εδώ με την τραγική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση».

Βασικό αίτημα των υγειονομικών εκτός από τον διπλασιασμό μισθών και αποζημίωσης εφημεριών, είναι η χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος, η μονιμοποίηση συμβασιούχων και ο διπλασιασμός του προσωπικού.

Από την πλευρά του ο Ιωάννης Σιαμπανόπουλος, νοσηλευτής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», ανέφερε πως: «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη, να φανταστείτε ότι εγώ στην μονάδα λοιμώξεων του Γεννηματά, είμαστε έξι νοσηλευτές, που κανονικά και κυρίως στις ΜΕΘ, αντιστοιχούν τέσσερις νοσηλευτές για έναν ασθενή».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, δήλωσε: «Επιμένουμε για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και σύγχρονες, να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η απεργία γιατρών και νοσηλευτών δεν επηρέασε την λειτουργία των νοσοκομείων υγείας, εκτιμώντας ότι η συμμετοχή σε αυτή ήταν στο 1,5 έως 1,8% στα νοσοκομεία της πρώτης υγειονομικής περιφέρειας και στο 0,8% στα κέντρα υγείας. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης οι υγειονομικοί έκαναν πορεία προς την Βουλή, ενώ εντός της ημέρας εκπρόσωποι της Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος έχουν προγραμματίσει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Σε μια εποχή όπου ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες δυστυχώς υποχωρεί μπροστά στους εγωισμούς και τις ιδιοτέλειες, στην πλεονεξία και την απληστία,...

Advertisement