Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: ΣΕΙΥΧ – “Να βγουν οι διανομείς στο προσκήνιο για μέτρα προστασίας της ζωής τους”

Ανακοίνωση Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου

Πριν από μερικούς μήνες ένας συνάδελφος μας διανομέας είχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα εν ώρα δουλειάς. Ανασφάλιστος και με ελλιπή μέτρα προστασίας. Μετά από πολύμηνη μάχη για τη ζωή του, πέθανε περιμένοντας να βρεθεί κέντρο αποκατάστασης.

Πριν από λιγότερο ένα μήνα συνάδελφοι μας διανομείς έπεφταν ο ένας μετά τον άλλον μετά από μια ελάχιστη βροχή που είχε μετατρέψει τους δρόμους σε παγίδες.

Πριν από μια βδομάδα στη Θεσσαλονίκη συνάδελφος διανομέας έχανε τη ζωή του πάνω στο τιμόνι, όταν στην περιοχή έπνεαν άνεμοι ταχύτητας πάνω από 100χιλ/ώρα. 

Αυτές τις ώρες που γράφεται το παρόν κείμενο οι καιρικές συνθήκες είναι τουλάχιστον επικίνδυνες για την ασφάλεια των διανομέων συναδέλφων. Αυτή τη στιγμή, Σάββατο 25 Νοεμβρίου 10:00μμ, την ώρα που στο νησί πνέουν άνεμοι πάνω από 70 χιλ/ώρα και επικρατεί έντονη βροχόπτωση, η γνωστή πλατφόρμα εστίασης και καφέ είναι ανοιχτή και συνάδελφοι μας βρίσκονται στους δρόμους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου αναδεικνύει το ζήτημα της ασφάλειας των διανομέων. Κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον αυτονόητο. Η προστασία της ζωής των συναδέλφων, το να γυρίζουν σπίτι τους, έτσι όπως πήγαν στη δουλειά. Όρθιοι και υγιείς!

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο αυτό. Δεν έχει κάνει πράξη καμία δέσμευση που είχε πάρει μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των διανομέων που διεκδικούν μέτρα προστασίας και την υπαγωγή του επαγγέλματος στα βαρέα και ανθυγιεινά. 

Το Σωματείο μας καλεί όλους τους συναδέλφους διανομείς να μην δέχονται να διακινδυνεύουν τη ζωής τους. Να απευθυνθούν στο σωματείο μας για να γίνονται άμεσα παρεμβάσεις όπου χρειαστεί. Να οργανωθούν στο σωματείο μας, το μοναδικό αποκούμπι τους, για να διεκδικήσουμε καλύτερους μισθούς, με Συλλογικές Συμβάσεις, βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα και μέτρα προστασίας που θα επιβαρύνουν τον εργοδότη.

Βγαίνουμε στο προσκήνιο.  Δεν αφήνουμε τη ζωή μας να παίζεται «κορώνα γράμμα»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα έχει μπει πλέον σε metal ρυθμούς, καθώς μετράμε αντίστροφα για την συναυλία των Rammstein στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και η...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η ακολουθία των Παθών τελέσθηκε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου της ομωνύμου Κοινότητος στο Γεσήλκιοϊ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων κ....

Advertisement