Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Έτοιμη να φύγει η ομάδα «6+6» της Αχτσιόγλου – «Εκατέρωθεν βολές» μεταξύ ηγετικής ομάδας και διαφωνούντων

Στην έξοδο, από τον ΣΥΡΙΖΑ, οδηγείται η ομάδα «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου με γοργό βάδισμα, όπως όλα δείχνουν, με βασική προτεραιότητα τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η έξοδος από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιη για τα στελέχη και τα μέλη της ομάδας «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου μετά την 9ωρη πανελλαδική συνδιάσκεψη της Κυριακής, αφού όπως τόνισαν η «κατάσταση, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα».

Το μόνο που απομένει είναι το χρονοδιάγραμμα των αποχωρήσεων στελεχών – μελών καθώς και των 7 βουλευτών. Επτά εκπροσώπους στο κοινοβούλιο αριθμεί η ομάδα Αχτσιόγλου, ενώ παρότι όλοι περιγράφουν ως αδύνατη τη συμβίωση υπό την ηγεσία Κασσελάκη, δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε και πως θα φύγουν από το κόμμα καθώς καταγράφονται κάποιοι προβληματισμοί στον τρόπο οργάνωσης του επόμενου «βήματός» τους.

Κασσελάκης: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα. Ούτε εγώ έχω δικαίωμα να παίζω με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» προσθέτοντας μεταξύ άλλων αναφορικά με την πρώην συνυποψήφιά του για την προεδρία του κόμματος πως «επειδή ακριβώς σέβομαι το κόμμα, έτεινα χείρα φιλίας από την πρώτη μέρα. Προσκάλεσα την κυρία Αχτσιόγλου στο γραφείο μου στη βουλή και της προσέφερα όποιον ρόλο ήθελε. Άρα, όταν διαβάζω ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα συμβίωσης με την τωρινή ηγετική ομάδα», ξέρετε τι σκέφτομαι; Μα θα ήταν ηγετική ομάδα αν είχαν αποδεχθεί την πρόσκλησή μου».

Γιώργος Τσίπρας: Ένα κόμμα δεν είναι ξενοδοχείο, μένω μέχρι να φύγω

Ένα κόμμα δεν είναι ξενοδοχείο, μένω μέχρι να φύγω», τόνισε ο Γιώργος Τσίπρας μιλώντας για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε ότι το μένω μέχρι να φύγω δεν υπάρχει και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ξεκαθαρίσει τώρα.

«Από την πλευρά Κασσελάκη αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας του κόμματος έχει υπάρξει μεγάλη υπομονή σε διάφορα πράγματα που έχουν λεχθεί. Μόνο οι τέσσερις διαγραφές προωθήθηκαν για πράγματα που ήταν αδιανόητα. Από εκεί και πέρα οι σύντροφοι αποφάσισαν μόνοι τους να φύγουν στην Κεντρική Επιτροπή και πρέπει να λήξει αυτό το ανώμαλο καθεστώς. Θεωρώ ότι θα λήξει μόνο του. Για τις διαγραφές η γνώμη είναι ότι δεν είναι ζήτημα διαγραφών, είναι θέμα πολιτικό. Δηλαδή ή κάνεις μαζί με όλο το υπόλοιπο κόμμα ή δεν κάνεις και σηκώνεσαι και φεύγεις. Δεν υπάρχει κάτι άλλο» είπε.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας στην ΕΡΤ, χώρος στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε για όλους και για όσους ήδη έχουν αποχωρήσει, δηλαδή ένα τμήμα της “Ομπρέλας” που αποχώρησε, τουλάχιστον για το μεγαλύτερο μέρος, χώρος υπάρχει και για τους συντρόφους που είναι τώρα, αρκεί βέβαια να πάμε μια συντεταγμένη πορεία από εδώ και πέρα».

Κασσελάκης από τη Θεσσαλονίκη: «Θα πάμε όλοι μαζί δυνατά μπροστά»

Την πρώτη του επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Θεσσαλονίκη έκανε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία (Εγνατία 76) τον υποδέχθηκαν οι αναπληρωτές γραμματείς των Ν.Ε Α’ και Β ‘ Θεσσαλονίκης Μίλτος Οικονόμου και Γρηγόρης Εδιρνέλης, καθώς κι ο γραμματέας της Α’ , Κώστας Αμπατζάς, παραιτήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη και της Β’ , Χρήστος Μαικίδης, αποχώρησε από το κόμμα.

Στα γραφεία είχαν συγκεντρωθεί κομματικά στελέχη και ακολούθησε σύσκεψη με τον κ. Κασσελάκη. Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνόδευε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη.

«Πήγε πάρα πολύ καλά. Είμαι πάρα πολύ περήφανος για τις οργανώσεις μελών, για τις νομαρχιακές μας. Ο κόσμος έχει χαμόγελο και θα πάμε όλοι μαζί δυνατά μπροστά», όπως ανέφερε ο κ.Κασσελάκης έπειτα από την ολοκλήρωση σύσκεψης που είχε με τα στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Τσακαλώτος: Πιστεύω ότι υπάρχει χώρος για έναν φορέα που παράγει πολιτική και επικοινωνεί με την κοινωνία

Την άποψη ότι υπάρχει ο χώρος για έναν φορέα που να παράγει πολιτική και ταυτόχρονα να παραμένει σε επικοινωνία με μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας χωρίς να απορρίπτει την προοπτική της κυβερνησιμότητας, εκφράζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στο ethnos.gr

Παράλληλα, υπερασπίζεται τους Βίτσα, Φίλη και Σκουρλέτη λέγοντας ότι δέχθηκαν διαδικτυακό μπούλινγκ και πώς η κριτική τους προς τον κ. Κασσελάκη δεν ήταν λόγος διαγραφής και σχολιάζει την κινητοποίηση του Αλέξη Τσίπρα για να αποφευχθεί η διάσπαση με τη φράση «too little, too late».

Σε ό,τι αφορά τα σχέδια για την επόμενη μέρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστηρίζει ότι υπάρχει χώρος για έναν νέο πολιτικό φορέα, δεν αποκλείει τη συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ – για το οποίο υποστηρίζει, πάντως, ότι δεν έχει ακόμα ξεκάθαρη ιδεολογική και πολιτική στρατηγική – και υπογραμμίζει ότι παρά το ότι ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να έχει κερδίσει τον χώρο του κέντρου είναι «φιλελεύθερος του καλού καιρού» καθώς όταν τα πράγματα ζορίζουν πάει πάντα προς τα δεξιά.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement