Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

«Κινούμενη άμμος» ο ΣΥΡΙΖΑ: Την πόρτα στην Αχτσιόγλου δείχνει ο Κασσελάκης – «Δεν θα αφήσω κανέναν να τελειώσει το κόμμα» λέει – Σκέψεις για νέα Κ.Ο. από τους αποχωρήσαντες

Ραγδαίες όπως όλα δείχνουν θα είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του κόμματος να δείχνει την πόρτα εξόδου στην ομάδα Αχτσιόγλου, καλώντας τους να επισπεύσουν τις αποφάσεις τους παύοντας τα όποια «καλέσματα φιλίας» και υπογραμμίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να καταρρεύσει και πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο του και στις δυνατότητές του».

Πιο αναλυτικά, μήνυμα στην ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ» απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας ζωντανά από το στούντιο σε ερωτήσεις ακροατών, στο πλαίσιο της εκπομπής της Ευγενίας Λουπάκη «Allegro Μα Με Τρόπο», στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5.

«Αν είναι να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα, ούτε εγώ έχω δικαίωμα να παίζω με την αγωνία και την υπομονή του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε σαφείς αποστάσεις από τις αναφορές του Παύλου Πολάκη για τη Σία Αναγνωστοπούλου που προκάλεσαν νέες εσωκομματικές αντιδράσεις.

Το «Φαινόμενο Κασσελάκη»

Αργότερα τα ίδια μηνύματα έστειλε και από την παρουσίαση του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη, «Φαινόμενο Κασσελάκη. Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας» όπου και παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαι φαινόμενο, είμαι ένας απλός άνθρωπος», αναφορικά με τον τίτλο του βιβλίου και πρόσθεσε σχετικά με το ότι συνιστά σύμπτωμα της μεταδημοκρατίας: «Δεν έχω πει να καταργηθούν τα κομματικά όργανα, είπα να λογοδοτούν στην βάση. Το ότι εκλέχτηκα πράγματι δείχνει ότι κάτι δεν λειτουργούσε σωστά στο κόμμα, ο κόσμος ήθελε κάτι διαφορετικό. Με αυτή την έννοια εκφράζω όχι την μεταδημοκρατία αλλά την μετα-αντιπροσωπευτική δημοκρατία».

Μεταξύ άλλων για την σκληρή του ομιλία στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ανέφερε: «Δεν αισθάνομαι ότι ήμουν ο εαυτός μου αλλά δεν θα αφήσω κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ επανέλαβε ότι δεν θα προδώσει τον απλό κόσμο και σημείωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταρρεύσει και δεν θα ρευστοποιηθεί, αντίθετα τα μέλη αποκτούν δύναμη πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο και στις δυνατότητές του».

Ο «οδικός χάρτης» εξόδου της ομάδας Αχτσιόγλου

Η έξοδος από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιη για τα στελέχη και τα μέλη της ομάδας «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου μετά την 9ωρη πανελλαδική συνδιάσκεψη της Κυριακής, αφού όπως τόνισαν η «κατάσταση, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα».

Το μόνο που απομένει είναι το χρονοδιάγραμμα των αποχωρήσεων στελεχών – μελών καθώς και των 7 βουλευτών. Επτά εκπροσώπους στο κοινοβούλιο αριθμεί η ομάδα Αχτσιόγλου, ενώ παρότι όλοι περιγράφουν ως αδύνατη τη συμβίωση υπό την ηγεσία Κασσελάκη, δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε και πως θα φύγουν από το κόμμα καθώς καταγράφονται κάποιοι προβληματισμοί στον τρόπο οργάνωσης του επόμενου «βήματός» τους.

Νέα Κ.Ο. και νέο φορέα από τους αποχωρήσαντες;

Παράλληλα, για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για την πιθανότητα συγκρότησης νέας ΚΟ με την αποχώρηση των 6+6 τοποθετήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο ethnos.gr. τόνισε ότι υπάρχει «μια μεγάλη κινητικότητα», ενώ σχετικά με τη δημιουργία νέου φορέα ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Υπάρχουν όλες οι προοπτικές για ένα νέο σχήμα, μεγαλύτερο από φορέα, λιγότερο από κόμμα, που θα θέσει διάφορα πράγματα, που νομίζω ότι μπορεί να γίνει ελκυστικό για μεγάλη μερίδα του κόσμου», είπε στη συνέχεια.

Σχετικά με τη δημιουργία νέου φορέα ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Υπάρχουν όλες οι προοπτικές για ένα νέο σχήμα, μεγαλύτερο από φορέα, λιγότερο από κόμμα, που θα θέσει διάφορα πράγματα, που νομίζω ότι μπορεί να γίνει ελκυστικό για μεγάλη μερίδα του κόσμου», είπε στη συνέχεια.

Πρόσθεσε πως: «Θέλει σοβαρά βήματα, με σκέψη, με διαβούλευση, με συζήτηση, αλλά συγχρόνως, για να το πω και από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο».

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement