Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση 35χρονης από την Πάτρα: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας» – Την επόμενη εβδομάδα η συνέχεια της απολογίας της

Στην υπόθεση της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα, άρχισε η πολυαναμενόμενη απολογία της για την υπόθεση του θανάτου της πρωτότοκης κόρης της. «Ήμουν, είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό δεν έχει το δικαίωμα να μου το στερήσει κανείς», ανέφερε στην αρχή η 35χρονη μητέρα. Η απολογία της πρόκειται να συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Η κατηγορούμενη παιδοκτόνος είπε εξαρχής ότι αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία ότι αρχικώς προσπάθησε να σκοτώσει και στη συνέχεια, εννέα μήνες αργότερα, δολοφόνησε την 9χρονη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη με 6,5 mg κεταμίνης.

«Αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία. Δε θα μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου να έχω πειράξει τρίχα από τα μαλλιά της. Το παιδί για το οποίο μιλούσαν εδώ στο δικαστήριο δεν ήταν το δικό μου παιδί», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Τζωρτζίνα γεννήθηκε με καισαρική τομή. Η Τζωρτζίνα όταν γεννήθηκε, ήμουν η τελευταία που την είδα, ήμουν σε νάρκωση, ήταν ένα πλασματάκι που με το που με κοίταξε, ήταν σα να ζούσα το θαύμα εκείνη τη στιγμή, ένιωσα ότι αυτό το πλασματάκι με έκανε μαμά. Για πρωτη φορά. Με αυτά τα ματάκια όταν με κοίταξε, μου έδωσε το νόημα της ζωής. Εκείνη την ημέρα της ορκίστηκα ότι θα είπε για πάντα εκεί. Για ό,τι χρειαστεί», είπε κλαίγοντας η κατηγορούμενη.

Η 35χρονη, που άλλοτε αναφέρεται σε χρόνο ενεστώτα και άλλοτε σε αόριστο στην πρωτότοκη κόρη της, περιέγραψε πολλές σκηνές από την οικογενειακή τους καθημερινότητα, δηλώνοντας ότι η αδικοχαμένη 9χρονη ήταν ένα ανοιχτό, εξωστρεφές και κοινωνικό παιδί.

«Είναι πολύ δύσκολο να μιλάει για τη Τζωρτζίνα σε παρελθόντα χρόνο, μου είναι αδιανόητο», τόνισε.

«Ό,τι καλύτερο μπορούσε να έρθει στη ζωή μου εκείνη τη στιγμή. Μεγαλώσαμε μαζί. Μου μάθαινε πράγματα. Τα κάναμε όλα μαζί με την Τζωρτζίνα, από την πρωτη στιγμή. Μεγαλώναμε μαζί», είπε στη συνέχεια.

«Ήταν τόσο χαρισματική, ήταν απίστευτη. Θελαμε να τις δώσουμε βάσεις για τη ζωή της, αξίες, να είναι καλός άνθρωπος. Προσπαθήσαμε, ήμασταν μικροί, δεν πρόλαβα να δω τις αξίες σε αυτή, έμεινε τετραπληγική στα επτά της χρόνια. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχω μάθει το γιατί. Την αιτία για την ανακοπή, ένας γιατρός δεν μας έχει πει τι την προκάλεσε. Κανείς δεν μας έχει πει με αποδείξεις τι έπαθε το παιδί. Με δεδομένα, όχι με εικασίες», δήλωσε με κλάματα η κατηγορούμενη.

«Από τα τέρατα που έχω ακούσει εδώ μέσα, θα σας το ξαναπώ. Μιλούσαν για το παιδί μου κι εγώ νόμιζα ότι μιλούσαν για κάποιο άλλο παιδί. Στο Καραμανδάνειο νομίζαμε ότι ήταν ψυχολογικό, γιατί δυστυχώς και κακώς, η Τζωρτζίνα ήταν μπροστά σε ένα περιστατικό βίας στο σπίτι, του μπαμπά της προς εμένα. Υπήρξε προστριβή μεταξύ εμού και του πρώην συζύγου μου, την είχα πάρει, στο σπίτι της μαμάς μου», ανεφερε η 35χρονη και συμπλήρωσε: «Στις 7/4/21 ήμασταν στο σπίτι, ήταν μια φυσιολογική μέρα. Της είχα ανακοινώσει την τέταρτη εγκυμοσύνη, η αντίδραση της; Η πιο ευτυχισμένη μέρα του κόσμου. Η πιο μεγάλη αγκαλιά. «Μαμά μου σε ευχαριστώ» μου είπε. Δεν της είχα πει τίποτα για το μπαμπά της. Τη Μαλένα και τη Τζωρτζίνα, προσπαθούσα να τις προστατεύσω, να μην επηρεάζονται από τίποτα και κανέναν. Μπορεί να φωνάζαμε, να μας άκουγαν. Κακώς. Μας είχε κινήσει την περιέργεια αυτό».

Είδε τις νεκρές αδερφές της στο γραφείο τελετών

«Δυστυχώς έζησε την απώλεια των δύο μικρότερων αδερφών της, δεν την εξέφρασε ποτέ. Είχαμε ρωτήσει ψυχολόγο. Με δική της προτροπή τις είδε στο γραφείο τελετών, όχι στην τελετή για το φόβο ακραίων αντιδράσεων. Όταν αντίκρισε τη Μαλένα της έλεγε «θα σε βλέπω», «θα σε βλέπω στα σύννεφα». Της είχα πει κι εγώ ότι θα ‘ναι αγγελάκι στον ουρανό. Την Ίριδα ομως την ακούμπησε, όταν πήγε κοντά και όταν ακούμπησε το παγωμένο χεράκι του μωρού τραβήχτηκε», ανεφερε «παγώνοντας» το ακροατήριο.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement