Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Αράπογλου, Pulse: Παράδοξο το γεγονός ότι κυβέρνηση δεύτερης 4ετίας ενισχύεται και η Αξιωματική Αντιπολίτευση με νέο αρχηγό χάνει

«Η κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη τετραετία της, φαίνεται όχι μόνο να μην ακολουθεί πτωτική πορεία, αλλά τουλάχιστον σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα – του Σεπτεμβρίου- , εμφανίζεται ενισχυμένη» τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pulse, Γιώργος Αράπογλου, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ, σημειώνοντας πως βρίσκεται «μόλις δύο μονάδες κάτω από το εκλογικό της ποσοστό, που δεν είναι συνηθισμένο για μια κυβέρνηση στη δεύτερη τετραετία και με όλα αυτά τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει».

Αναφορικά με την Αντιπολίτευση σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί περαιτέρω αφού φαίνεται να χάνει άλλες δύο μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα. Ενώ το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ είναι πάνω από το εκλογικό τους ποσοστό, που φαίνεται να καρπώνονται αυτά τα δύο κόμματα ένα μέρος από τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να μπορούν να αναδιατάξουν το πολιτικό σκηνικό και την κατάταξη των κομμάτων».

Μεταξύ άλλων ο κ. Αράπογλου ως αξιοσημείωτη τόνισε την πορεία του κυβερνώντος κόμματος σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «μοιάζει να είναι αντίφαση ή ένα παράδοξο το γεγονός ότι με τόσα πολλά προβλήματα στο εσωτερικό και με μια κυβέρνηση στη δεύτερη τετραετία της φαίνεται να μην πέφτει, αντίθετα να ενισχύεται και μια Αξιωματική Αντιπολίτευση με καινούργιο αρχηγό φαίνεται να χάνει».

Δίνοντας όμως μια άλλη οπτική του γεγονότος τόνισε πως «δεν είναι παράδοξο, διότι ακριβώς επειδή είμαστε σε μια περίοδο που δεν είναι ούτε στο ένα άκρο, δηλαδή μια ρόδινη περίοδος που όλα είναι καλά και μπορεί κάποιος να δοκιμάσει μια εναλλακτική επιλογή διαχείρισης, αλλά ούτε και σε μια κατάσταση απόγνωσης η κατάσταση μνημονίων που θέλει ο άλλος να ρισκάρει με κάτι άλλο η επιλογή είναι αυτός που πείθει περισσότερο, αυτός που έχει την καλύτερη διαχειριστική επάρκεια, αυτός που έχει δείξει ότι μπορεί στις δύσκολες στιγμές – όπως αυτή που περνάμε – κρατάει το τιμόνι και να το στρέφει προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο κ. Αράπογλου αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το κόμμα «κατέγραψε ένα πολύ χαμηλό ποσοστό τον Ιούνιο, άρα και ο πήχης ήταν χαμηλά. Έχει έναν καινούργιο αρχηγό και όλοι θα περίμεναν να δούμε μια αρχική τουλάχιστον εκτόξευση για το πρώτο διάστημα του μέλιτος. Δεν συνέβη αυτό. Βλέπουμε το αντίθετο». Όμως υπογράμμισε πως αυτό «δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη» κάνοντας ειδική αναφορά και στα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο αρχηγός αλλά και τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, εκτός φυσικά από «έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, τον πρωθυπουργό, που έχει αποδείξει τις ικανότητές του» χαρακτηριστικά ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pulse.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει χώρος στην Αριστερά για ένα νέο αριστερό κόμμα (στην πιθανότητα που δημιουργήσουν όσοι απομακρυνθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ) ο κ. Αράπογλου τόνισε πως «αυτό θα είναι σωστό να το μετρήσουμε μόνο αν κάτι τέτοιο συμβεί».

Υπενθυμίζοντας πως σε δημοσκόπηση υπήρχε σχετική ερώτηση με το αποτέλεσμα των απαντήσεων των συμμετεχόντων να αποτυπώνουν πως «η ελληνική κοινή γνώμη θεωρεί αρκετά πιθανό το σενάριο σχηματισμού νέου κόμματος».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ο κ. Αράπογλου σημείωσε πως «στον ΣΥΡΙΖΑ έχει λίγο καλύτερη απήχηση απ’ ότι στο ΠΑΣΟΚ ένα τέτοιο σενάριο».

Αναφορικά για τα κόμματα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας (Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη) όπου όλοι μαζί μάζεψαν 13% σημείωσε πως εκεί φαίνεται να υπάρχουν μικρές μεταβολές, ενώ η μική αποδυνάμωση της Νέας Δημοκρατίας ενισχύει λίγο περισσότερο αυτά τα κόμματα και κυρίως την Ελληνική Λύση, ενώ η ενίσχυση της ΝΔ μισή μονάδα αφαιρεί αντίστοιχα από την Ελληνική Λύση. Υπογραμμίζοντας βέβαια πως οι μεταβολές της τάξης της μισής μονάδας δεν μπορούν να θεωρηθούν σημαντικές , μένοντας όμως στους Σπαρτιάτες που φαίνεται να έχουν κάποιες απώλειες «ίσως λόγω των τελευταίων εξελίξεων των εσωκομματικών τους».

Τέλος, ο κ. Αράπογλου σημείωσε πως «θα πρέπει να προετοιμαστούμε ια οποιοδήποτε σενάριο ή εξέλιξη» στο πολιτικό σκηνικό ενώ αναφορικά με τα θλεματα που απασχολούν περισσότερο την κοινή γνώμη τόνισε πως στην πρώτη θέση βρίσκεται η ακρίβεια, οι τιμές, η οικονομία γενικότερα. Τονίζοντας πως «όχι μόνο οι 9 στους 10 ανησυχούν αρκετά πολύ, αλλά είναι και ένα θέμα στο οποίο είμαστε περισσότερο απαισιόδοξοι ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα». Στην ατζέντα της επικαιρότητας βρίσκονται και τα ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι μισοί δήλωσαν ότι παρακολουθούν μάλλον αδιάφορα ή ουδέτερα τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι μισοί με ενδιαφέρον, όλοι όμως ανησυχούν αυτά που γίνονται στην εσωτερική πολιτική σκηνή, στην οικονομία και στην καθημερινότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Σε μια εποχή όπου ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες δυστυχώς υποχωρεί μπροστά στους εγωισμούς και τις ιδιοτέλειες, στην πλεονεξία και την απληστία,...

Advertisement