Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Σε τεντωμένο σχοινί η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ: Αλυσιδωτές αντιδράσεις στελεχών μετά το νέο μήνυμα Κασσελάκη

Έντονους κλυδωνισμούς στην ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι αλυσιδωτές αντιδράσεις στελεχών μετά το νέο μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη από τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι λογοδοτεί μόνο στον κόσμο που τον εξέλεξε αρχηγό.

Ο “ασκός του Αιόλου” άνοιξε και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς το πρωί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την ευρωομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για έλλειψη σοβαρότητας και ανατροπή τής μέχρι τώρα πολιτικής του κόμματος.

Δεν μπορούσα πλέον να συμμετέχω, έστω και από τις Βρυξέλλες, σε ένα σίριαλ, γιατί η όλη κατάσταση έχει εξελιχθεί σε σίριαλ του Netflix. Δεν γίνεται σοβαρή αντιπολίτευση. Τα βράδια ο Μητσοτάκης εμφανίζεται και κάνει πολιτική μόνος του και ανενόχλητος και ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει στα πρωινάδικα σε επίπεδο προσωπικού κουτσομπολιό“ είπε σε συνέντευξή του.

Ακολούθησαν σκληρές δηλώσεις από πολλά στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη έκανε λόγο για υπονόμευση του προέδρου αλλά του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κούλογλου να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εξελέγη δύο φορές. Αυτό είναι το δίκαιο και το σωστό… Όλο αυτό που συμβαίνει δεν είναι μόνο μία υπονόμευση του προέδρου αλλά του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ και μία απογοήτευση του κόσμου που ήρθε σε δύσκολη ήττα, σε εκλογική συντριβή για να συμμετάσχει σε μία διαδικασία μαζικά που δεν υπήρχε ενδιαφέρον” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Στέλιος Κούλογλου έχει παρελθόν δημόσιων αμφισβητήσεων σε κρίσιμες στιγμές, επιζήμιων για το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, καθώς άλλαζαν την πολιτική ατζέντα εις βάρος του“, υπογραμμίζουν επίσης πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα έντονες είναι οι κινήσεις στο εσωτερικό των διαφωνούντων ως προς τη στάση που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, με την ενότητα του κόμματος να δοκιμάζεται.

Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Να φεύγει ο καθένας κατά μόνας ή να υπάρχει συννενόηση και ένα μεγάλο κομμάτι να φύγει. Συνήθως διασπάσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίου δεν έχουν συμβεί” δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας μιλώντας το πρωί στον Σκάι.

Ο Νίκος Φίλης είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι θα θέσει θέμα λειτουργίας του κόμματος και δημοκρατικής τάξης καθώς «όσα λέει ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορούν να εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του Παύλου Πολάκη. Με ανάρτησή του στα social media τον καλεί να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών ή να «άρει τον κράββατόν του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε νέο πρόεδρο, έφυγε ο Τσίπρας και ήρθε ο Κασελάκης. Αλλά το κόμμα έχει πρόγραμμα, έχει θέσεις, έχει όργανα και επειδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόεδρος ενός κόμματος δημοκρατικού αριστερού και όχι αυτοκράτορας οφείλει να σέβεται και το Σύνταγμα του κόμματος” δήλωσε από πλευράς του ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Την ίδια ώρα υπάρχουν φωνές που ζητάνε να μη γίνονται βιαστικές κινήσεις. “Εγώ το διάβασα το πρωί. Ερχόμενος δεν ήμουν ενημερωμένος. Θα είμαι προσεκτικός. Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα. Ξεκίνησε 21 Μαΐου. Στην παρούσα φάση χρειάζεται σοβαρότητα και ευθύνη της ηγεσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ενωμένος και να ανασυγκροτηθεί. Δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις προς το παρόν” ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Επόμενο κρας τεστ για τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 11- 12 Noεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement