Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Αναπόφευκτη η σύγκρουση μετά και την αποχώρηση Κούλογλου

Την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και την ανεξαρτοποίησή του ανακοίνωσε ο Στέλιος Κούλογλου μέσω ανοιχτής επιστολής προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

“Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα στερείται σοβαρότητας, την ίδια στιγμή που επιχειρείται μια βίαιη ανατροπή τής μέχρι τώρα πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά. Σε αυτές τις συνθήκες για όσους ήθελαν να κρατήσουν μια ανεξάρτητη στάση, η κατάσταση είναι ανυπόφορη” αναφέρει στην επιστολή του.

“Ήδη πριν την εκλογή σας, η δημόσια συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την προσωπική σας ζωή κι όχι γύρω από τις πολιτικές σας προτάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε να τροφοδοτεί με κουτσομπολιά τα πρωϊνάδικα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει αφεθεί μόνος και ανενόχλητος να κάνει πολιτική στα δελτία ειδήσεων” πρόσθεσε.

Είχε προηγηθεί νέο μήνυμα σε διαφωνούντες και αμφισβητίες από τον Στέφανο Κασσελάκη. «Την πιο νωπή εντολή μέσα στο κομμα την έχει ο πρόεδρός του ο οποίος εκλέχθηκε με μεγάλη διαφορά και ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η απόφαση αυτή του κ. Κούλογλου ακολουθεί την ανοιχτή τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά σε ότι αφορά τον ίδιο, ενώ μίλησε για δοκιμασία της ενότητας του κόμματος τις επόμενες εβδομάδες.

Τον τελευταίο καιρό εντείνονται άλλωστε οι συζητήσεις οι οποίες γίνονται από στελέχη της “ομπρέλας” για αποχωρήσεις από το κόμμα, ενώ ο Δημήτρης Βίτσας μιλώντας το πρωί στον Σκάι τόνισε ότι υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: Να φεύγει ο καθένας κατά μόνας ή να υπάρχει συνεννόηση και ένα μεγάλο κομμάτι να φύγει. Συνήθως η διάσπαση κατά τη διάρκεια του συνεδρίου δεν έχουν συμβεί, υποστήριξε.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις φαίνεται ότι το επόμενο διάστημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ραγδαίες, καθώς η σύγκρουση ανάμεσα στη νέα προεδρική πλειοψηφία αλλά και την “ομπρέλα” θα είναι αναπόφευκτη, καθώς υπάρχουν ήδη κινήσεις. Οι πληροφορίες από την πλευρά της “ομπρέλας” αναφέρουν ότι υπάρχουν ήδη κινήσεις στο παρασκήνιο για τη στάση την οποία θα διαμορφώσουν το επόμενο διάστημα και επόμενο βέβαια ραντεβού των δύο πλευρών θα είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία προσδιορίζεται μεταξύ 11 με 12 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το πολυτάλαντο SUV Puma έρχεται με ακόμα περισσότερο δυναμισμό και μια σειρά από αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς, να συνεχίσει την κυριαρχία του στην...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Σεβαμσιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Θείας Αναλήψεως Μακροχωρίου, και στη συνέχεια τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το υδρογόνο είναι το πιο άφθονο στοιχείο στο σύμπαν και η χρήση του ως πηγή ενέργειας σε υγρή ή αέρια μορφή σε διάφορους τύπους...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Πανσέληνος του Ιουνίου, ή αλλιώς το «Φεγγάρι της Φράουλας», φώτισε τον ουρανό την 21η Ιουνίου, λίγες ώρες μετά από την μεγαλύτερη μέρα του έτους. Η εμφάνιση της...

Advertisement