Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κλυδωνισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική και αμφισβήτηση των επιλογών Κασσελάκη – «Ραντεβού» στο συνέδριο

Παρά την εσωκομματική ανακωχή λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ενωτική ομιλία Κασσελάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα, οι τριγμοί φάνηκαν στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το προεδρείο: από τα 44 μέλη, τις προτάσεις Κασσελάκη υπερψήφισαν τα 28. Ο νέος πρόεδρος περιόδευσε σε Κόρινθο και Πάτρα ενώ θα βρεθεί και στην στην Ρόδο, ενόψει της αναμέτρησης στην τοπική αυτοδιοίκηση την Κυριακή.

Το παρασκήνιο από την συνεδρίαση της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μαίνονται οι αναταράξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η συνοχή, τόσο στο κόμμα όσο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, είναι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μετά τις ισχυρές εσωκομματικές «δονήσεις» με βολές και φωνές κριτικής και αμφισβήτησης του νέου προέδρου το προηγούμενο διάστημα, ακολούθησαν επίσης ισχυροί «μετασεισμοί» με επίκεντρο αυτή τη φορά την Κ.Ο. του κόμματος.

Το 1/3 των βουλευτών – αρκετοί εξ αυτών για διαφορετικούς λόγους – εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στην επιλογή των προσώπων, αντιδρώντας στις τοποθετήσεις τους, ειδικά στην θέση του συντονιστή τομεαρχών κ. Πολάκη.

Ο κ. Κασσελάκης, παρά τα μηνύματα που είχαν σταλεί από την πλευρά των διαφωνούντων για αξιοποίηση προσώπων, όπως του κ. Πολάκη, εν τούτοις του ανταπέδωσε τη στήριξη, τοποθετώντας τον συντονιστή τομεαρχών, θέση με αυξημένες αρμοδιότητες.

Οι συνεργάτες του κ. Κασσελάκη επισημαίνουν ότι στην πορεία το κόμμα θα λειτουργήσει, θα γίνει το συνέδριο, όμως, όπως λένε, χρειάζεται σκληρή προετοιμασία.

Δεν τίθεται θέμα ενότητας στην προκείμενη τη φάση, καθώς όλες οι πλευρές και ειδικά όσοι διαφωνούν, θα αναμένουν το συνέδριο για να «ανοίξουν τα χαρτιά τους».

Με 28 «ναι» και 16 «λευκά» η πρόταση Κασσελάκη για το προεδρείο της Κ.Ο.

Ισχυρές αναταράξεις κατέγραψε, η πρώτη κιόλας συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η πρόταση του προέδρου για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας «πέρασε» με 16 λευκά. 28 βουλευτές υπερψήφισαν τις προτάσεις Κασσελάκη. Αιχμηρή ήταν η απάντηση προς τους διαφωνούντες μέσω της ΕΡΤ από τον στενό συνεργάτη του προέδρου, Ε. Αποστολάκη.

«Θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αναστολές και αντιδράσεις. Δε θεωρώ όμως ότι είναι φυσιολογικό να ξεκινήσει ένας πόλεμος ο οποίος δεν έχει κανένα νόημα. Θεωρώ ότι ο χρόνος είναι κάτι το οποίο θα λειτουργήσει θετικά και ας δούμε λίγο και το πώς θα κινηθεί ο κ. Κασσελάκης από εδω και στο εξής», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αποστολάκης.

Οι επιφυλάξεις, στις προτάσεις Κασσελάκη, από το 1/3 της Κ.Ο. ερμηνεύονται και ως αντίδραση στις επιλογές των προσώπων, με πρώτη αυτή της τοποθέτησης του Παύλου Πολάκη στην κομβική θέση του συντονιστή ΕΠΕΚΕ.

Μεταξύ των 16 βουλευτών που ψήφισαν λευκό, ήταν η Όλγα Γεροβασίλη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νάσος Ηλιόπουλος, η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ποια η σχέση του με Α. Τσίπρα και Π. Πολάκη

Ο Στέφανος Κασσελλάκης μιλώντας στον ΑΛΦΑ, ανέφερε ποιοι τον σύστησαν στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Α. Τσίπρα, ενώ μίλησε και για τη σχέση του με τον Π. Πολάκη.

«Λοιπόν αυτό που με συνδέει με τον Παύλο είναι ένα αίσθημα δικαιοσύνης. Μπορεί να έχουμε διαφορετικούς τρόπους έκφρασης, αλλά και οι δύο πραγματικά εκνευριζόμαστε, το αισθανόμαστε μέσα μας πολύ βαθιά όταν κάποιος κλέβει από τον πλούτο των παιδιών μας. Εννοείται πως εγώ έχω άλλο στυλ από τον Παύλο» δήλωσε μρταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην ίδια συνέντευξη δήλωσε ότι το 2009 ψήφισε Γ. Παπανδρέου, ότι θαυμάζει τον Άρη Βελουχιώτη, είναι φίλαθλος του Παναθηναϊκου ενώ εξήγησε τι στάθηκε αφορμή για να αποδεχτεί τη θέση στο Επικρατείας. «Με ενόχλησε πάρα πολύ αυτό και ήταν αυτή η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον φράχτη 31 Μαρτίου που με έπεισε να αποδεχθώ τη θέση στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Λέω δεν είναι κοροϊδία οι ζωές του κόσμου. Το μάρκετινγκ και ο αποπροσανατολισμός έχει τα όριά του».

O Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε ότι θέλει να αποκτήσει δυο αγόρια, με παρένθετη μητέρα.

Κασσελάκης: Συνεχίζει τις περιοδείες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε το πρωϊ στην Κόρινθο και το μεσημέρι στην Πάτρα όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα. Ο κ. Κασσελάκης ζήτησε την στήριξη των υποψηφίων του κόμματος στις εκλογές της Κυριακής.

Στις 20:00 o κ. Κασσελάκης, θα μεταβεί στη Ρόδο, όπου θα συναντηθεί με την Χρύσα Καραγιάννη, υποψήφια Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΧΙΟΣ

Ο Παγχιακος Εκπολιτιστικός Συλλογος Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, θα ήθελε να ευχηθεί θερμές ευχες για το Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!! Το Άγιο Πνεύμα...

Advertisement