Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφώνεται η πολιτική κόντρα με «φόντο» τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση, εν όψει των εκλογών της Κυριακής. Κόντρα ξέσπασε και στη Βουλή, μεταξύ της Ειρήνης Αγαπηδάκη και του Παύλου Πολάκη, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιεί βαρείς χαρακτηρισμούς με αφορμή παλαιότερες αναρτήσεις της και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας να κάνει λόγο για «πολάκεια» επιστήμη και «πολάκεια» πολιτική.

Στο μεταξύ, τρεις μέρες πριν τις εκλογές, οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν ριχτεί για τα καλά στη μάχη της υποστήριξης των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών που στηρίζουν τα κόμματά τους.

Τις τελευταίες περιοδείες, πριν τις κάλπες της Κυριακής, πραγματοποιούν οι πολιτικοί αρχηγοί, στο πλευρό των υποψηφίων τους.

Στην αγορά της Καβάλας περιόδευσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Μακεδονίας και Θράκης Δαμιανό Καγγελίδη.

Επικεντρώνοντας σε θεματα ακρίβειας και θεσμών, ο Ν. Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν για την αυτοδιοικηση και όχι -όπως είπε- αυτούς που υπηρετούν την κυβέρνηση της ΝΔ.

«Να στείλουμε μήνυμα σε αυτούς που θέλουν το κράτος λάφυρο και όχι υπηρέτη του πολίτη, αφήνοντας τιμές να καλπάζουν εις βάρος της μεσαίας τάξης, μιας κυβέρνησης που έκανε κινήσεις απαξίωσης των θεσμών. Είδαμε ο κ. Μητσοτάκης να τα βρίσκει με τον κ. Βελόπουλο για να αλλάξουν τη σύνθεση της Ανεξάρτητης Αρχής» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε από τη Νίκαια ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Γιατί απέναντι στους κάθε λογής Μεσσίες – διάττοντες αστέρες του ευρωατλαντισμού, εμείς επιμένουμε και κάνουμε πράξη το “μόνο ο λαός σώζει τον λαό”, με οργάνωση, συλλογική δράση, αλληλεγγύη και με ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ» σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανεβαίνουν στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό.

Σκληρή κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του Παύλου Πολάκη και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη για τους εμβολιασμούς και το δημόσιο σύστημα Υγείας.

«Δεν είχε πραγματικές ΜΕΘ, λέτε ψέματα για τον θάνατο των ανεμβολίαστων. Ναι, στρίψτε τη μούρη σας» είπε ο Π. Πολάκης.

«Μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα στο Πολάκειο ύφος, τώρα ανακαλύψαμε ότι έχει βάλει μπροστά να φέρει και την Πολάκεια επιστήμη, την Πολάκεια πολιτική» σημείωσε η Ειρ. Αγαπηδάκη.

«Αυτό το τρολ της υπόγας της Πειραιώς την κάνατε υπουργό Υγείας» είπε ο Παύλος Πολάκης.

«Εγώ θα σας πω ότι αν ασχολιόμουν με την κάθε συκοφαντία δεν ξέρω αν έβρισκα το χρόνο να κάνω το έργο που προσπαθείτε να αποδομήσετε, αναπαράγοντας και εκτοξεύοντας αυτές τις συκοφαντίες» τόνισε η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Λύση κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ πως στην ευρωβουλή ο Νίκος Παπανδρέου υπερψήφισε τροπολογία που επιτρέπει τη χρήση λογισμικών τύπου PREDATOR για την παρακολούθηση δημοσιογράφων, σημειώνοντας: «Πρόκειται για τον ορισμό της υποκρισίας. Ειδικά από τη στιγμή που το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη έχει εξαπολύσει συκοφαντική εκστρατεία κατά της Ελληνικής Λύσης».

Πυρά των Σπαρτιατών προς την κυβέρνηση για το θέμα του ΟΑΚΑ: «Πού πήγαν τα χρήματα της συντήρησης; Χάθηκαν στη… διαδρομή για το Μαρούσι;»

Στο μεταξύ, ο Ανδρέας Λοβέρδος μετα την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ τον Ιούλιο δήλωσε ότι είναι θέμα χρόνου η επιστροφή του στην πολιτική.

«Μου εισηγούνται να προσχωρήσω στη ΝΔ ή να κάνω νέα κίνηση να δοκιμαστεί ενόψει ευρωεκλογών.

Όπως είπε ο κ.Λοβέρδος, στις 20 Νοεμβρίου θα ανακοινώσει την επιλογή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΧΙΟΣ

Ο Παγχιακος Εκπολιτιστικός Συλλογος Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, θα ήθελε να ευχηθεί θερμές ευχες για το Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!! Το Άγιο Πνεύμα...

Advertisement