Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μακελειό στην Αρτέμιδα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στους κατηγορούμενους – Την Δευτέρα η απολογία τους

Την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι εμπλέκονται στο μακελειό στην Αρτέμιδα, όπου στις 11 Σεπτεμβρίου έπεσαν νεκροί από πυρά που δέχθηκαν έξι συμπατριώτες τους.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα που αφορούν ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα ώστε να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκτιμάται ότι στη φονική ενέδρα πήραν μέρος τουλάχιστον τρία άτομα και χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα όπλα που έριξαν πάνω από 55 σφαίρες.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν οι συλληφθέντες πυροβόλησαν τα θύματα, αλλά η παρουσία τους στο σημείο του μακελειού επιβεβαιώνεται, αφού τους «πρόδωσαν» τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσαν εκείνη τη μέρα.

Στη παγίδα θανάτου φέρεται να οδήγησε τους έξι ο 32χρονος ομοεθνής τους, μέλος της ίδιας εγκληματικής ομάδας. Τους βοήθησε να έρθουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, τους βρήκε τα καταλύματα που έμεναν στο Παλαιό Φάληρο και την Αρτέμιδα, και τους προμήθευσε με πλαστά έγγραφα για να ταξιδέψουν στην Ιταλία.

Το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου, είχαν κλείσει ραντεβού να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Αντί γι’ αυτό τους οδήγησε στο σημείο της δολοφονίας. Δύο ώρες μετά, ο 32χρονος συνελήφθη στο αεροδρόμιο απ όπου είχε κανονίσει να διαφύγει στη Λέσβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement