Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη για τη διαδοχή στον ΣΥΡΙΖΑ – Διεργασίες και αναζήτηση εκπροσώπησης Κασσελάκη στη Βουλή

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην τελική ευθεία για τον β’ γύρο των εκλογών. Ο Νίκος Παππάς άνοιξε τα χαρτιά του και τάχθηκε υπέρ Κασσελάκη, ενώ η σύγκρουση μαίνεται στο εσωτερικό με τον Νάσο Ηλιόπουλο να καταγγέλλει τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Παππά για απαράδεκτες διαρροές κατά της Έφη Αχτσιόγλου. Στο μεταξύ, και το ντιμπέιτ δυναμιτίζει το κλίμα, με την Αχτσιόγλου να επιμένει στη διεξαγωγή του και τον Κασσελάκη να απαντά: «Ντιμπέιτ θα κάνω μόνο με τον Μητσοτάκη».

Η αναζήτηση του τρόπου εκπροσώπησης του κ. Κασσελάκη στη Βουλή, έχει τεθεί πάνω στο τραπέζι του επιτελείου του. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα. Θα συζητηθεί όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης.

Ο βουλευτής Επικρατείας, κ. Αποστολάκης δηλώνει ότι το θέμα αυτό θα λυθεί, είτε μέσω του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είτε μέσω της πρότασης που συζητείται με τις παραιτήσεις των επιλαχόντων από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Αυτοί που βρίσκονται πριν από τον κ. Κασσελάκη σε σειρά εκλογιμότητας και οι επιλαχόντες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο βρίσκεται στην 9η θέση.

Βουλευτές Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ:

1. Όθωνας Ηλιόπουλος
2. Έλενα Ακρίτα
3. Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ

Επιλαχόντες:

  1. Πόπη Τσαπανίδου
  2. Μιχάλης Καλογήρου
  3. Τζένη Λειβαδάρου
  4. Θανάσης Τσακρής
  5. Ζωρζέττα Λάλη
  6. Στέφανος Κασσελάκης
  7. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη
  8. Κωνσταντίνος Βλαχάκης
  9. Νατάσσα Ρωμανού
  10. Όμηρος Πουλάκης
  11. Δώρα Τσαμπάζη
  12. Αλέκος Φλαμπουράρης

Εφόσον εκλεγεί πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης και αποφασίσει το κόμμα να εισέλθει στη Βουλή ο πρόεδρός του, θα πρέπει να παραιτηθεί ένας εκ των Όθωνα Ηλιόπουλου, Έλενας Ακρίτα ή Ευάγγελου Αποστολάκη και όλοι οι υπόλοιποι μέχρι την 8η θέση του ψηφοδελτίου, δηλαδή οι Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Θανάσης Τσακρής και Ζωρζέττα Λάλη.

«Μάχη» για τη διαδοχή Τσίπρα: Νέα δεδομένα μετά τη στήριξη Παππά σε Κασσελάκη

Νέα δεδομένα στη μάχη για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο κόμμα προκαλεί η στήριξη του Νίκου Παππά στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ κόντρα μεταξύ των διεκδικητών προκαλεί το θέμα του ντιμπέιτ.

Την πλήρη στήριξη στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη ενόψει του δεύτερου των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την ερχόμενη Κυριακή στις 24/9, εξέφρασε ο Νίκος Παππάς λίγο μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο τους στη Βουλή. Ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του και αντάλλαξαν θερμή χειραψία.

«Συναντηθήκαμε σήμερα το πρωί με τον Στέφανο στη Βουλή. Είχαμε μία ξεκάθαρη, πολιτική, πάρα πολύ σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της παράταξης, έχουμε ξανασυναντηθεί και πριν τον πρώτο γύρο και. Το περιεχόμενο της συζήτησής μας θα το μάθετε σε κοινή δήλωσή μας. Είναι προφανές, ενώπιον σας, ενώπιον του ελληνικού λαού, ενώπιον του δημοκρατικού κόσμου, ότι στη βάση της συζήτησης που κάναμε ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του στο δεύτερο γύρο. Μπορεί να δώσει την πνοή και το βηματισμό για να πάμε γρήγορα στην προοπτική της νίκης» είπε ο Νίκος Παππάς σε κοινή εμφάνιση που έκαναν αμέσως μετά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αφού τον ευχαρίστησε τόνισε; «Την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για μια προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο. Σήμερα με την υποστήριξη σου κάνουμε το δεύτερο βήμα και την επομένη Κυριακή θα κάνουμε το τρίτο βήμα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Πάμε δυνατά για τη νίκη, για τη μεγάλη προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος. Να είστε καλά. Όλοι πάμε δυνατά μπροστά. Ευχαριστώ πολύ».

Η Αχτσιόγλου καλεί σε ντιμπέιτ τον Κασσελάκη – Αυτός απορρίπτει την πρόταση

Σε ντιμπέιτ προσκαλεί τον κ. Κασσελάκη η κ. Αχτσιόγλου για να ζητήσουν πάνω σε πολιτικές θέσεις και προτάσεις. Ντιμπέιτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι με την Έφη Αχτσιόγλου θέλει ο Στέφανος Κασσελάκης, απορρίπτοντας την πρόταση να βρεθούν με την συνυποψήφιά του στο ίδιο τηλεοπτικό πλατό. Ωστόσο, επιμένει στην πρότασής της η κ. Αχτσιόγλου.

Γιατί επικράτησε ο Στ. Κασσελάκης

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ», o Δημήτρης Μαύρος της MRB εξήγησε τους λόγους που ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να επικρατήσει στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα έξι στοιχεία που έδωσαν την πρωτιά στον Κασσελάκη:

  1. Έρχεται ξανά όπως ο Αλέξης Τσίπρας, με την έννοια του άφθαρτου.
  2. Έρχεται με πιο μοντέρνο στιλ από τους άλλους.
  3. Έρχεται με social media
  4. Διαθέτει πιο κεντρώο προφίλ.
  5. Μιλάει καλύτερα αγγλικά.
  6. Βάζει στην κουβέντα μια καλύτερη προσέγγιση στον τομέα της οικονομίας

Ενόψει του δεύτερου γύρου, οι υποψήφιοι συνεχίζουν τις επαφές και τις ζυμώσεις, όπως και τις περιοδείες, με τον Στέφανο Κασσελάκη να περιοδεύει σήμερα (19/9) στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς | ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κάτι το οποίο δεν είχα συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια ήταν να μην υπάρχουν στους τελευταίους γύρους των play off, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Κέβιν...

Advertisement