Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δυστύχημα με Έλληνες στη Λιβύη: Για τροχαίο επιμένει η κυβέρνηση – «Κλειδί» οι καταθέσεις των επιζώντων

Στην εκδοχή του τροχαίου δυστυχήματος συγκλίνουν όλα τα στοιχεία, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, για τον τραγικό θάνατο των 5 μελών της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τζιπ, το οποίο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο, επέβαινε μια εξαμελής οικογένεια, η οποία μάλιστα συμμετείχε σε φιλανθρωπικές δράσεις στην πόλη Ντέρνα.

Ο κ. Μαρινάκης όμως διέψευσε και τα δημοσιεύματα περί αποστολής κλιμακίου της ΕΥΠ στη Λιβύη προκειμένου να συλλεχθούν επιπλέον πληροφορίες, επισημαίνοντας πάντως ότι η ελληνική κυβέρνηση συνέλεξε τις απαραίτητες πληροφορίες μετά το τραγικό συμβάν.

Ερωτήματα υπάρχουν, αρμόδιοι είναι το ΓΕΕΘΑ και το Υπουργείο Άμυνας, είπε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων παρέχουν στην κυβέρνηση συνεχή ενημέρωση.

Τα ερωτήματα σχετίζονται κατά κύριο λόγο με το αν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για μια επιχείρηση σε χώρα που μαστίζεται από πολυετή εμφύλιο.

Το ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα στηριχθεί στις καταθέσεις των επιζώντων της αποστολής.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα σήμερα, δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των 3 νεκρών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόκειται για την αντιπλοίαρχο Υγειονομικού Γλυκερία Μεμεκίδου, την Επισμηναγό Υγειονομικού Ευαγγελία Ανδρεαδάκη και τον Αρχιλοχία Πεζικού Γεώργιο Βούλγαρη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Η αντιπλοίαρχος Υγειονομικού Γλυκερία Μεμεκίδου
Η Επισμηναγός Υγειονομικού Ευαγγελία Ανδρεαδάκη
Ο Αρχιλοχίας Πεζικού Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ

Νεκρά όμως είναι και τα δύο αδέλφια, η Άντζελα και ο Φίλιππος Μανδαλιός, οι οποίοι συμμετείχαν εθελοντικά ως διερμηνείς στην ελληνική αποστολή.

Σημειώνεται ότι τα πολιτικά κόμματα ζητούν ενημέρωση για το θέμα, ενώ το ΠΑΣΟΚ απαιτεί σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΧΙΟΣ

Ο Παγχιακος Εκπολιτιστικός Συλλογος Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, θα ήθελε να ευχηθεί θερμές ευχες για το Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!! Το Άγιο Πνεύμα...

Advertisement