Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αρτέμιδα: Aνθρωποκυνηγητό για τους δράστες της μαφιόζικης εκτέλεσης – Πιθανότατα τουρκικής καταγωγής τα θύματα

«Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας καταγράφηκε ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα που έχουν γίνει στα ελληνικά χρονικά» είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος από το σημείο της φονικής ενέδρας στην Αρτέμιδα όπου έχασαν τη ζωή τους έξι αλλοδαποί. Ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος από αστυνομικούς, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για να εντοπίσουν τους δράστες αυτού του πρωτοφανούς για τα ελληνικά χρονικά δολοφονικού χτυπήματος.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, οι οποίο χθες το απόγευμα της Δευτέρας, εκτέλεσαν έξι άτομα μέσα στο αυτοκίνητό τους που είχε πλαστές πινακίδες.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο μετά από καταγγελίες για πυροβολισμούς εντόπισαν ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο, το οποίο έφερε γερμανικές πινακίδες, οι οποίες ήταν πλαστές.

Εικοσιπέντε κάλυκες στο σημείο της εκτέλεσης των έξι

«Στο εσωτερικό του (σ.σ. αυτοκινήτου) υπήρχαν νεκρά πέντε άτομα, ενώ ένα έκτο άτομο βρέθηκε πεσμένο τραυματισμένο θανάσιμα πίσω από το όχημα», είπε. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστα οι αστυνομικοί συνέλεξαν από το σημείο της εκτέλεσης, που μοιάζει με ξεκαθάρισμα λογαριασμών, περισσότερους από 25 κάλυκες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα όπλα της δολοφονίας έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά.

Έρευνες για την ταυτότητα των θυμάτων

Η πρώτη εικόνα που έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών είναι ότι τα θύματα είναι αλλοδαπής καταγωγής, πιθανότατα Τούρκοι. Οι έξι νεκροί έφεραν πάνω τους κάποια έγγραφα ταυτοποίησης, τα οποία δεν φαίνεται να είναι γνήσια.

«Φαίνεται ότι πρόκειται για άτομα τα οποία έχουν καταγωγή από την Τουρκία. Οι Αρχές εξετάζουν αν είχε δοθεί εδώ κάποιο ραντεβού με μέλη άλλης ομάδας προκειμένου να συζητήσουν και αυτοί τους έστησαν ενέδρα θανάτου και τους εξόντωσαν είτε χωρίς να το περιμένουν, πήγαιναν σε κάποιο σπίτι είτε είχαν κάποιο σημείο εδώ πέρα στην περιοχή, οι δράστες τους περίμεναν και τους εκτέλεσαν», είπε ο αστυνομικός ρεπόρτερτ της ΕΡΤ.

Περιγράφοντας την βαναυσότητα των δραστών τόνισε ότι το ένα θύμα που κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και επιχείρησε να διαφύγει δέχθηκε αρκετές σφαίρες από κοντινή απόσταση.

Η αστυνομία ψάχνει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, αναζητά μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που ενδεχομένως να του δώσουν περαιτέρω στοιχεία και ψάχνουν να δουν αν υπήρχε κάποιο κρησφύγετο στην περιοχή και γιατί επιλέχθηκε το συγκεκριμένο σημείο για συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός του οχήματος εκτελέστηκε από πολύ μικρή απόσταση. Οι αρχές αναζητούν ένα μαύρο αυτοκίνητο καθώς και μία μοτοσικλέτα.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement