Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΛΜΕ: Οικονομική στήριξη των πλημμυροπαθών και στάσεις εργασίας για εκπαιδευτικά ζητήματα

«Σήμερα χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία μας. Όχι όμως στα σχολεία της Θεσσαλίας που έχουν καταστραφεί μερικώς ή και ολοσχερώς από τις πλημμύρες», επισημαίνει η ΟΛΜΕ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει πως: «Η σκέψη μας είναι στους/στις μαθητές/τριες μας, τους/τις συναδέλφους/ισσες μας και τους κατοίκους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει τη θλίψη και την συμπαράστασή του στους συμπολίτες μας. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων κι ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης και της συμπαράστασής μας αποφασίσαμε να διαθέσουμε στις ΕΛΜΕ της Θεσσαλίας το ποσό των 4.000 ευρώ, προκειμένου αυτό να διατεθεί για την ανακούφιση των πληγέντων.
Ταυτόχρονα, καλούμε τις ΕΛΜΕ όλης της χώρας να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τους πληγέντες συνανθρώπους μας.

Τις αμέσως επόμενες μέρες κλιμάκιο της ΟΛΜΕ θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές για να επισκεφτεί τα σχολεία και να συναντηθεί με τις τοπικές ΕΛΜΕ και τις ΔΔΕ.
Η αλληλεγγύη όλων μας και η δράση των συνδικάτων μπορεί να συμβάλει για μία ακόμα φορά στην ανακούφιση των θυμάτων των καταστροφών».

Κινητοποίηση ΟΛΜΕ 14/9 στο ΥΠΑΙΘΑ στις 13.30

«Η σχολική χρονιά ξεκινάει με πλήθος προβλημάτων και ελλείψεων (κενά, κτιριακά προβλήματα, μονιμοποίηση νεοδιόριστων κ.α.), ενώ οι πλημμύρες στη Θεσσαλία έρχονται να προσθέσουν και νέα προβλήματα με ανυπολόγιστες συνέπειες», αναφέρει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της.

Επίσης τονίζει πως: «Για όλα αυτά το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 1.30μμ, απαιτώντας από τον υπουργό να δεχτεί το ΔΣ και να δώσει λύσεις.

Τονίζουμε ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει, από την προηγούμενη βδομάδα, ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας για να συζητηθούν όλα τα προβλήματα των σχολικών μονάδων αλλά και για να εξευρεθούν λύσεις στα τεράστια προβλήματα που πρόεκυψαν σε σχολεία, εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες στον Έβρο και τη Θεσσαλία, μετά τις καταστροφικές φωτιές και πλημμύρες. Το αίτημά συνάντησης δεν απαντήθηκε ποτέ από τον υπουργό…
Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς της Αττικής να παραστούν στην κινητοποίηση».

Καλούμε τις ΕΛΜΕ της υπόλοιπης χώρας να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις ΔΔΕ της περιοχής τους.
Είναι θλιβερό και πρωτοφανές, υπουργός Παιδείας να αρνείται συνάντηση με την ΟΛΜΕ στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, ειδικά όταν τα προβλήματα στις πληγείσες περιοχές είναι ανυπολόγιστα!
Για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, προκηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12-2μ.μ.».

Στάσεις εργασίας από 12/9 έως και 29/09/2023 για την αξιολόγηση

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (11-02-23), προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Τρίτη 12/9 έως και Παρασκευή 29/09/2023 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ)».

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement