Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Εγκλωβισμένη έγκυος στα Μεγάλα Καλύβια – Εκκλήσεις για βοήθεια στα «μαρτυρικά χωριά»

Εξαντλημενοι είναι οι κάτοικοι στα χωριά των Τρικάλων και της Καρδίτσας που βρίσκονται μέσα σε πλημμυρισμένα σπίτια, πολλές φορές εντελώς αβοήθητοι. Μάλιστα μιλώντας στην ΕΡΤ κάνουν έκκληση για βοήθεια.

Η κ. Δήμητρα από τα Μεγάλα Καλύβια μίλωντας στην ΕΡΤ έκανε έκκληση για την ανιψιά της. «Είναι έγκυος έξι μηνών. Έχει ένα παιδάκι ενάμισι χρονών. Είναι ένα δέκα άτομα εγκλωβισμένα στα Μεγάλα Καλύβια. Είναι σε σπίτι, Είναι σε κάποια ταράτσα που βρίσκονται μέσα. Χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, Χωρίς τίποτα. Έχω μάθει ότι πήγανε βάρκες σήμερα«, δήλωσε μεταξύ άλλων απεγνωσμένη.

Χαρά Πετροπούλου – κάτοικος Παλαμά

Η Χαρά Πετροπούλου, κάτοικος Παλαμά Καρδίτσας είπε: «Είμαστε στα πρώτα σπίτια μπροστά. Βρίσκομαι στον δρόμο όπου προσπαθώ να σώσω ζώα, ανθρώπους που χρειάζονται, αν χρειάζονται νερό, να βρω ότι είναι δυνατόν να βοηθήσω. Το νερό ανεβαίνει δυστυχώς ξανά. Έρχεται κι άλλο νερό από πάνω. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση αυτή τη στιγμή».

Εξήγησε πως: «Όλα πνίγηκαν, ήταν ένα απέραντο χάος. Στα δύο μέτρα το νερό. Μέσα στο δικό μου το σπίτι, επειδή είμαστε διώροφο, ήμασταν επάνω. Έφερα στο σπίτι μου 2 οικογένειες, εκ των οποίων από την μία, πρέπει η γυναίκα να πάει επειγόντως στο νοσοκομείο γιατί δεν είναι καλά. Μόνο με εναέρια μέσα μπορεί να φύγει η κοπέλα. Δεν μπορεί να μεταφερθεί από τον δρόμο που φτάνει μέχρι το γόνατο το νερό».

Γιάννης Κούκας – πρόεδρος της κοινότητας στον Βλοχό

Ο Γιάννης Κούκας, πρόεδρος της κοινότητας στον Βλοχό Καρδίτσας είπε απεγνωσμένος στην ΕΡΤ ότι: «Είμαστε 100 ψυχές εγκλωβισμένες στον Βλοχό Καρδίτσας».

«Τι να σας πω ρε παιδιά… Αυτό το πράγμα δεν υπάρχει. Είναι βιβλική καταστροφή και όλοι χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη και έχει χάσει την αξία της. Τα σπίτια μας είναι μέσα στο νερό, βυθισμένα. Μόνο οι σκεπές μας φαίνονται», ανέφερε.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

Advertisement