Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Βόλο και Πήλιο – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Καρδίτσα και Φάρσαλα

Βυθισμένη πολιτεία ο Βόλος, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και στο Πήλιο, περιοχές που χτυπήθηκαν άγρια από την κακοκαιρία Daniel, η οποία θα επιμείνει και σήμερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Το φως της ημέρας αναμένεται να αναδείξει το μέγεθος των καταστροφών.

Εν τω μεταξύ το 112 ήχησε στο Νομό Καρδίτσας και στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων, λόγω της εξέλιξης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, προχώρησε νωρίς το πρωί η Αστυνομία με μηνύματα απο το 112.

* Στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε κατολίσθηση στη Πατρών – Αθηνών στο Διακοπτό. Για μισή ώρα έκλεισε η Εθνική στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ αργότερα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Κλειστός λόγω κατολίσθησης είναι ο δρόμος από Ζαχλωρίτικα μέχρι το Μετόχι.

Βυθισμένος ο Βόλος

Η πρωτεύουσα της Μαγνησίας μετατράπηκε σε «υδάτινο κόσμο», το βουνό των Κενταύρων «βούλιαξε» από τους χειμάρρους και τις κατολισθήσεις, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ένα αναζητείται και οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγννούμενος είναι ο πατέρας από τον Βόλο, ενώ το ζευγάρι των Αυστριακών εντοπίστηκε. Βυθισμένη πολιτεία ο Βόλος, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και στο Πήλιο, περιοχές που χτυπήθηκαν άγρια από την κακοκαιρία Daniel, η οποία θα επιμείνει και σήμερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Το φως της ημέρας αναμένεται να αναδείξει το μέγεθος των καταστροφών. Εν τω μεταξύ το 112 ήχησε στο Νομό Καρδίτσας και στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων, λόγω της εξέλιξης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, προχώρησε νωρίς το πρωί η Αστυνομία με μηνύματα απο το 112.

Η πυροσβεστική έχει προχωρήσει σε αρκετές αντλήσεις νερού στην πόλη της Καρδίτσας και στο Μουζάκι.

* Στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε κατολίσθηση στη Πατρών – Αθηνών στο Διακοπτό. Για μισή ώρα έκλεισε η Εθνική στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ αργότερα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Κλειστός λόγω κατολίσθησης είναι ο δρόμος από Ζαχλωρίτικα μέχρι το Μετόχι.

Το επικαιροποιημένο δελτίο κακοκαιρίας – Ποιες περιοχές θα πλήξει η Daniel
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η κακοκαιρία που προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα επιφέρει μεγάλα ύψη βροχής στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη 6-9-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη. Συγκεκριμένα στην Αττική θα επηρεαστούν κατά περιόδους τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματά της.

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις βραδινές ώρες σήμερα Τρίτη 5-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση και τάξη εορτάσθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου. Η...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Η Εκκλησία μάς μαθαίνει πώς να νικούμε τον θάνατο», υπογραμμίζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, στο εγκύκλιο μήνυμά του για το Άγιο Πάσχα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με την Άννα Παναγιωτοπούλου ή θεωρούν ότι συναντήθηκαν κάπου στο ανάμεσα σκηνής-οθόνης και πανιού, ένοιωσαν την ανάγκη να μοιραστούν κάποιες...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, γράφοντας κείμενα με τον Σταμάτη Φασουλή και τον Λάκη Λαζόπουλο, χάρισε στην ΕΡΤ και το «θέατρο της Δευτέρας», ίσως τη μοναδική...

Advertisement