Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Νομοσχέδιο Υπ. Δικαιοσύνης: Βαριές ποινές για εμπρηστές – Δίωξη των δικομανών

Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για ποιοτικότερη και ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης ενέκρινε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, και αναμένεται να δρομολογηθούν άμεσα.

Φυλάκιση που μπορεί να φτάσει έως τα 3 χρόνια αντιμετωπίζουν όσοι κατηγορούνται για εμπρησμό από αμέλεια, οι οποίοι πλέον θα κινδυνεύουν να εκτίσουν μέρος της ποινής τους από 1 έως και 6 μήνες, κάτι που θα αξιολογεί το δικαστήριο,όπως για όλα πια τα πλημμελήματα.

Ποινικά κολάσιμη είναι και η παράλειψη καθαρίσματος οικοπέδων. Η ποινή στις συγκεκριμένες  περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και τα 3 χρόνια, εάν η παράλειψη αυτή συνετέλεσε στην εξάπλωση της πυρκαγιάς.
Το πλαίσιο ποινών δεν αλλάζει ως προς τον εμπρησμό από πρόθεση όπου αν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα, τιμωρείται ακόμη και με ισόβια.
Αυτό που αλλάζει όμως είναι ότι θεσμοθετούνται υψηλά πρόστιμα που θα υπερβαίνουν κατά πολύ τα 100 ευρώ ημερησίως για κάθε ημέρα καταδίκης.

Επιπλέον φρένο επιχειρείται στις αναβολές, ακριβαίνοντας κατά πολύ το παράβολο που καταβάλλει ο δικηγόρος. Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος του, ενώ όσα γράφτηκαν για ποσό 1.200 ευρώ, έχουν ήδη πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις στους δικηγόρους.

Για πρώτη φορά γίνεται επίσημη αναφορά σε δικομανείς οι οποίοι πλέον στην περίπτωση που υποβάλλουν ψευδείς και ανυπόστατες μηνύσεις θα κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο διπλάσιο από εκείνο που θα πλήρωνε ο μηνυόμενος εαν καταδικαζόταν. Επίσης, τέλος μπαίνει και στις ανώνυμες καταγγελίες που θα μπαίνουν πια στο αρχείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement