Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στην Πολυτεχνειούπολη – 17 προσαγωγές

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην Πολυτεχνειούπολη ενώ όπως έγινε γνωστό έχουν γίνει 17 προσαγωγές από την Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι σήμερα (31/8), πρωινές ώρες, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής εκκένωσε κατειλημμένο χώρο στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ο χώρος αποδόθηκε στον Κοσμήτορα της Σχολής μετά από είκοσι περίπου χρόνια. Το υλικό που βρέθηκε εντός της κατάληψης εξετάζεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, καθώς και ομάδες της ΔΙ.ΑΣ της ΔΡΑΣΗ και της Ο.Π.Κ.Ε..

Από τις έρευνες που έχουν μέχρι τώρα ολοκληρωθεί, βρέθηκαν κράνη, κοντάρια, αφίσες και πανό. Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξακρίβωση των στοιχείων των εμπλεκομένων, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.

Σε ανάρτησή του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, αναφέρει σχετικά:

«Χώρος του ΕΜΠ, ο οποίος ήταν κατειλημμένος και είχε περιέλθει σε αυτή την κατάσταση, εκκενώθηκε και παραδόθηκε μετά περίπου 20 χρόνια στον Κοσμήτορα της Σχολής.

Οι χώροι του δημοσίου πανεπιστημίου πρέπει να διατίθενται για διδασκαλία και έρευνα και όχι να αποτελούν ορμητήρια ομάδων του περιθωρίου, που ασκούνται στη βία, εντός και εκτός των πανεπιστημίων μας.

Η πολιτική βούληση και η κοινωνική απαίτηση για νόμο και τάξη στο δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ισχυρές και πιο επίκαιρες από ποτέ, στο πλαίσιο ενίσχυσης και ισχυροποίησης των πανεπιστημίων μας στο διεθνή ανταγωνισμό».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement