Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αίθριος ζεστός καιρός στα ανατολικά – Τοπικές βροχές στα δυτικά

Εξασθενούν από σήμερα Δευτέρα οι άνεμοι με μέγιστη ένταση μόνο στα νότια τμήματα τοπικά έως 5 μποφόρ. Αν και η εβδομάδα θα ξεκινήσει με καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, στα δυτικά θα έχει αστάθεια που σταδιακά θα επηρεάσει και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά της χώρας με πιο οργανωμένες βροχές από την Πέμπτη.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά, και μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στην Ήπειρο και την ορεινή Πελοπόννησο. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι με ένταση τοπικά έως 5 μποφόρ στα ανατολικά και νότια τμήματα. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί άνεμοι με την ίδια έντασης. Η ατμόσφαιρα θα ζεστάνει ελαφρώς και τοπικά σε περιοχές της εσωτερικής κεντρικής Ελλάδας μπορεί να φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά μέχρι τους 35 βαθμούς και στην νησιωτική χώρα μέχρι τους 33 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει ηλιοφάνεια και ασθενείς μεταβλητούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με λίγες νεφώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη από το πρωί θα έχει παροδικές νεφώσεις με πιθανές τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου και μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστούν και τα ηπειρωτικά της δυτικής Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει καλό καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από δυτικές διευθύνσεις μέχρι τα 5 μποφόρ και μόνο στα νότια τμήματα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα έχει ασθενείς νότιους ανέμους. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα, με μικρή πτώση στη δυτική Ελλάδα.

Από την Πέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος στην δυτική Ελλάδα με πρόσκαιρες μπόρες αρχικά στη δυτική Ελλάδα και στην συνέχεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι άνεμοι στα κεντρικά και νότια τοπικά θα φτάνουν μέχρι τα 6 μποφόρ από δυτικές κυρίως διευθύνσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τα μοντέλα της DFSK, που συνδυάζουν την αξιοπιστία, την τεχνολογία και την αυξημένη πρακτικότητα με την ακαταμάχητη σχέση ποιότητας-τιμής, είναι έτοιμα να κάνουν δυναμική...

Advertisement