Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιές: Από την 1η Μαΐου έχουν συλληφθεί 119 άτομα για εμπρησμό από αμέλεια και 27 από πρόθεση

Τις τελευταίες τρεις ημέρες πραγματοποιήθηκαν ακόμα επτά συλλήψεις για εμπρησμό, οι πέντε από πρόθεση και άλλες δύο από αμέλεια.

Πρώην δικηγόρος συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές, για επτά πυρκαγιές που φέρεται να έβαλε στην περιοχή του Αυλώνα το πρωί της Πέμπτη. Ο 45χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση και πήρε πρθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Στη Χαλκίδα συνελήφθη 52χρονος για εμπρησμό στην περιοχή Δοκός. Κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει τη δράση του και οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του τη Δευτέρα, οπτικοακουστικό αξιοποιώντας το υλικό.

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Λάρισας, ένας 70χρονος άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε ξηρά χόρτα, στην περιοχή της Λάρισας. Κάμερες σπιτιού τον κατέγραψαν να τοποθετεί εμπρηστικό μηχανισμό σε έκταση με ξηρά χόρτα, δίπλα από το σπίτι.

Επίσης, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρύστου, ένας 20χρονος, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε ξηρά χόρτα, στην περιοχή της Καρύστου.

Ο ίδιος ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε προγενέστερες ημερομηνίες κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2023,  ακόμη τέσσερις πυρκαγιές στην περιοχή της Καρύστου, ενώ ερευνάται και για μία πέμπτη περίπτωση.

Ο συλληφθείς φέρεται μετά τα περιστατικά να έκανε και αναρτήσεις στα social media για τις φωτιές στην περιοχή.

Στα Ψαχνά Ευβοίας συνελήφθη ένας 18χρονος με νοητική υστέρηση, καθώς κάμερα τον κατέγραψε να βάζει φωτιά σε θάμνο σε δασική έκξαση.

Τέλος, δύο συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια πραγματοποιήθηκαν στην Κω και την Καλαμάτα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από την 1η Μαΐου έχουν συλληφθεί 119 άτομα για εμπρησμό από αμέλεια και 27 από πρόθεση.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Σε μια εποχή όπου ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες δυστυχώς υποχωρεί μπροστά στους εγωισμούς και τις ιδιοτέλειες, στην πλεονεξία και την απληστία,...

Advertisement