Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Επιχειρήσεις στις εστίες αναζωπυρώσεων – Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές σε τέσσερις περιοχές

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις. Αυξημένη ετοιμότητα και σήμερα Σάββατο 26/8 λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές που προβλέπεται για τέσσερις περιοχές. Φωτιά προκλήθηκε σε Κορωπί και Βάρη – Βουλιαγμένη από κεραυνό. Γρήγορα οι εστίες τέθηκαν υπό έλεγχο.

Στη Δράμα, σε εξέλιξη φωτιά σε δύσβατη δασική έκταση έξω από το Πανόραμα. Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Άγιο Μεσσαπίων Ευβοίας.

ΣτηνΠάρνηθα η πυροσβεστική συνεχίζει η κατάσβεση στα Βορειοδυτικά, στο ύψος του Φρουρίου της Φυλής. Στα ανατολικά αντιμετωπίζονται αναζωπυρώσεις μικρότερης έντασης.

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα στον Έβρο, όπου χθες εντοπίστηκε νεκρός, ακόμη ένας μετανάστης. Στο μεταξύ, στα μέτωπα της πυρκαγιάς, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις έχουν εκδηλωθεί σε Δαδιά, Αισύμη και Σουφλί.

Στη Ροδόπη, οι αναζωπυρώσεις δημιούργησαν μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή της Λεπτοκαρυάς, η οποία εκκενώθηκε.

Οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται σε Ζάλτσα, Στείρι και Κυριάκι Βοιωτίας, Πύλη Τρικάλων και Βίτωλη Μακρακώμης Φθιώτιδας.

Υπό έλεγχο είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε από κεραυνό-σύμφωνα με την πυροσβεστική, σε ορεινό σημείο της Βάρης.

Σε έξι προσαγωγές για τις φωτιές στην Αττική προχώρησαν οι αρχές. Τρεις από αυτές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος του 45χρονου που συνελήφθη την Πέμπτη, κατηγορούμενος για εμπρησμό στην περιοχή του Αυλώνα.

Διαφωνία ανακρίτριας και Εισαγγελέως για τους τρεις συλληφθέντες στην Αλεξανδρούπολη. Τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Καταβλήθηκε η “ενίσχυση πρώτης αρωγής” προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του Ιουλίου σε διάφορες περιοχές της χώρας. Πιστώθηκαν περισσότερα από 870.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 167 δικαιούχων. Χθες Παρασκευή 25/6 ο πρωθυπουργός μετέβη στην Πάρνηθα, όπου και πραγματοποίησε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές.

Σχετική είδηση: Απελπισία για όσα χάθηκαν στην Πάρνηθα – Το «κυνήγι» των εμπρηστών και η μάχη με τις αναζωπυρώσεις

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement