Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Οπαδική βία: Άμεση εφαρμογή των μέτρων – Σε εξέλιξη η ΕΔΕ – Παραδοχή των αστοχιών από τον Γ. Οικονόμου

Ευρεία σύσκεψη για την άμεση εφαρμογή των μέτρων κατά της οπαδικής βίας πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ χαρακτήρισε τα μέτρα συμπληρωματικά σε όσα είχαν ήδη ληφθεί ως τώρα ενώ τόνισε πως η αυστηροποίηση των ποινών από μόνη της δεν εξαφανίζει την παραβατικότητα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης καταστρώθηκε ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός και ζητήθηκε από τους εμπλεκόμενους στους αθλητικούς χώρους να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Δεδομένο είναι ότι θα κινητοποιηθούν όλες οι υπηρεσίες της αστυνομίας και κυρίως η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος καθώς τα ραντεβού των χούλιγκαν κλείνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και η δίωξη ναρκωτικών.

Εκτός από την κατάργηση των συνδέσμων, οι έλεγχοι της αστυνομίας θα γίνονται οργανωμένα, με επιχειρησιακό σχέδιο και θα είναι διαρκείς και απροειδοποίητοι σε αγώνες αυξημένης επικινδυνότητας, εκτός αλλά και εντός γηπέδων στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Θα ελέγχονται τα στοιχεία τους και τα εισιτήρια για να αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία.

Σε συνεργασία με την ΟΥΕΦΑ και των κρατών μελών της θα δημιουργηθεί παρατηρητήριο βίας και θα γίνει ενεργοποίηση-τοποθέτηση καμερών στις θύρες των οργανωμένων οπαδών.

Ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι η αστυνομία με κατάλληλο επιχειρησιακό σχέδιο θα αναπτύξει τις επαρκείς δυνάμεις που απαιτούνται, προκειμένου να κάνει την δουλειά της. Ακόμη προανήγγειλε πολύ σύντομα εξελίξεις στον τομέα απόδοσης ευθυνών μετά την ΕΔΕ για τα επεισόδια στη Φιλαδέλφεια. «Δέκα μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μία αλληλουχία επιχειρησιακών λαθών, επιχειρησιακών αστοχιών. Η δική μου ευθύνη είναι να δουλέψουμε σκληρά με τους άντρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου και να αναδείξουμε τι έγινε (…) Δεν έφτασε στο δικό μου επίπεδο η πληροφορία (…) Θα περίμενε κάποιος να σηκώσει το τηλέφωνο και να σταματήσει τα αυτοκίνητα, χάθηκε σε ασάφειες, γραφειοκρατική διαδικασία και αλληλουχία λαθών».

Τις δικές της προτάσεις για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού αναμένεται να αποστείλει στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Στόχος της Κυβέρνησης είναι να κατατεθεί ο νέος νόμος πριν ξεκινήσουν οι αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Πηγή: ΕΡΤ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τα μοντέλα της DFSK, που συνδυάζουν την αξιοπιστία, την τεχνολογία και την αυξημένη πρακτικότητα με την ακαταμάχητη σχέση ποιότητας-τιμής, είναι έτοιμα να κάνουν δυναμική...

Advertisement