Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακριτικές αρχές: Και ύποπτοι φυγής οι 105 Κροάτες – Το ποινικό μητρώο τους δεν έχει σταλεί από το Ζάγκρεμπ

Ανάλυση γενετικού, βιντεοληπτικού υλικού και άρση τηλεφωνικού απορρήτου βρίσκονται στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονικής επίθεσης κατά του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος αναφέρει πως η ταυτοποίηση του  δολοφόνου είναι θέμα ημερών ενώ το σκεπτικό προφυλάκισης των 105 Κροατών αναφέρεται σε μεταξύ τους διακριτούς ρόλους, με επιχειρησιακή δομή και ροπή σε νέες εγκληματικές πράξεις.

Οι ανακριτές κρίνουν ότι όλοι οι κατηγορούμενοι είναι όχι μόνο ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων αλλά και ύποπτοι φυγής. Στο σκεπτικό της απόφασής τους αναφέρουν ότι οι Κροάτες επιδιώκουν, με σαφή αθλητική αναφορά και οπαδικό κίνητρο, τη συστηματική διάπραξη των αδικημάτων σε βάρος οπαδών διαφορετικών σωματείων, καθώς και φθορών σε οχήματα και εγκαταστάσεις.

Οι ανακριτές περιγράφουν με λεπτομέρεια τον τρόπο δράσης τους. 
– Οργάνωση μέσω κινητών
– Συνάντηση σε ασφαλή – “τυφλά” σημεία
– Κινούνται ως “κονβόι”
– Εφορμούν πεζή στους στόχους τους
– Είναι εφοδιασμένοι με μολότοφ, ρόπαλα, μαχαίρια

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, βρέθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο Μιχάλης Κατσουρής, για να αποτίσει φόρο τιμής στον δολοφονημένο οπαδό της ΑΕΚ.

“Λίγα κίτρινα λουλούδια στη μνήμη του Μιχάλη πριν το ευρωπαικό Super Cup σήμερα στην Αθήνα. Χρέος όλων μας να είναι το τελευταίο θύμα αθλητικής βίας και χουλιγκανισμού στην Ευρώπη. Η Ε.Ε θα συνδράμει κάθε προσπάθεια σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για να μην ριζώσει το κακό», αναφέρει σε ανάρτησή του.

Με την εργαστηριακή ανάλυση των γενετικών υλικών να βρίσκεται στην τελική της φάση, χωρίς να έχουν βρεθεί έως τώρα κρίσιμα στοιχεία, το βάρος πέφτει στην ανάλυση των βιντεοληπτικών υλικών και των κινητών τηλεφώνων των συλληφθέντων. Παράλληλα, αναμένεται να διαταχθεί και  άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

«Αυτό που όλοι είδαμε είναι ότι ήρθε στην Ελλάδα ένα στρατιωτικά συντεταγμένο και πειθαρχημένο και εξοπλισμένο δολοφονικό τάγμα, το οποίο είδατε με τι διαθέσεις κινήθηκε έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας όπου εκεί ασφαλώς δεν υπήρξε κανένα ραντεβού αλλά συνέρρευσαν όσοι βρίσκονταν σε καφετέριες και εστιατόρια που είναι πέριξ του γηπέδου», τόνισε ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργόπουλος.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, από τα κινητά μπορεί να εντοπιστεί η πορεία που ακολούθησε το τάγμα των χούλιγκαν το βράδυ των επεισοδίων.  Σημαντικό κομμάτι της έρευνας είναι και τα βίντεο που τραβούσαν με τα κινητά τους αρκετοί από τους συλληφθέντες, τα οποία αν αναλυθούν ίσως προκύψουν εικόνες ενδεχομένως και για τη στιγμή της δολοφονίας. Μάλιστα, αρκετά από αυτά, έχουν «ανέβει» και σε social media.

Σε τυφλό σημείο το μαχαίρωμα του 29χρονου;

«Στη συμπλοκή υπήρχαν πολλά άτομα, υπήρχαν κάποιοι που χτύπησαν το Μιχάλη δεν φαίνεται ότι υπήρχε κάποιος ο οποίος να έρθει σε συμπλοκή σώμα με σώμα και μετά να τον μαχαιρώσει οπότε ίσως ο δράστης, ο δολοφόνος πάνω στη συμπλοκή να έριξε τη μαχαιριά και να έφυγε» , εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ως προς τα βιντεοληπτικά υλικά, αντιπαραβάλλονται εικόνες ατόμων με τατουάζ και άλλα γνωρίσματα που μπορεί να τους οδηγήσουν στα άτομα που επιτέθηκαν στον Μιχάλη.

Όλοι οι κατηγορούμενοι τμηματικά μεταφέρονται από τη ΓΑΔΑ στις 16 φυλακές της χώρας ενώ την ίδια ώρα οι Ελληνικές Αρχές δεν έχουν στα χέρια τους το ποινικό μητρώο των Κροατών συλληφθέντων αφού κάτι τέτοιο δεν έχει σταλεί από τις αρμόδιες Αρχές της Κροατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

H κατασκευή μιας μονάδας συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης έχει ξεκινήσει, μαζί με έργα επέκτασης των χώρων κατασκευής αμαξωμάτων, συναρμολόγησης και logistics. Συνολικά 800 εκατομμύρια...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο Cupra Formentor έρχεται με υψηλές φιλοδοξίες, βαδίζοντας στα χνάρια του επιτυχημένου προηγούμενου SUV. Το Cupra Formentor είναι το best seller της εταιρείας...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρομερά άτυχη η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, καθώς στο δεύτερο μέρος είχε 4 δοκάρια και συνολικά 6 μετά και τα δύο του πρώτου ημιτελικού...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Λευκορωσία ξεκίνησε ελέγχους για την ετοιμότητα του στρατού της να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα, μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ, ταυτόχρονα με τις προετοιμασίες για...

Advertisement