Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια – Δολοφονία 29χρονου: Ξεκινά η λήψη DNA από τους συλληφθέντες – Στο μικροσκόπιο βίντεο και φωτογραφίες

Σήμερα θα γίνει η λήψη γενετικού υλικού από τους 105 συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο φυσικός αυτουργός της στυγερής δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη. Παράλληλα, συνεχίζεται, εντατικά και λεπτομερώς, η διενέργεια της εσωτερικής έρευνας στην ΕΛΑΣ που διατάχθηκε για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων.

Ψάχνοντας όποιο επιπλέον αποδεικτικό στοιχείο, τα στελέχη της ΕΛΑΣ συνεχίζουν και χτενίζουν κυριολεκτικά την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Από βίντεο ντοκουμέντο που έχει στα χέρια της η ΕΛΑΣ και άλλα οπτικοακουστικά υλικά αλλά και φωτογραφίες δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας του Μιχάλη.

Η ανάλυση του DNA αναμένεται να ρίξει φως στην ταυτότητα του δολοφόνου ή των δολοφόνων του άτυχου Μιχάλη. Πρόκειται για μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα. Η λήψη γενετικού υλικού θα ξεκινήσει σήμερα και από τους 105 συνολικά συλληφθέντες, στη συνέχεια το DNA του Μιχάλη με αυτό των συλληφθέντων θα καταγραφούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, έτσι ώστε να γίνει αντιπαραβολή με γενετικό υλικό που βρέθηκε στην περιοχή, αλλά και κηλίδες αίματος.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται, εντατικά και λεπτομερώς, η διενέργεια της εσωτερικής έρευνας που διατάχθηκε για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, όσον αφορά στα τραγικά επεισόδια και την απόδοση των δεουσών ευθυνών, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η διαλεύκανση της υπόθεσης, σε κάθε της έκφανση, είναι απόλυτη προτεραιότητα, σημειώνουν.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει το έργο της στο πεδίο αντιμετώπισης της οπαδικής βίας -μέσα σε ένα ομολογουμένως βαρύ και φορτισμένο κλίμα- επικεντρωμένη τόσο στην προληπτική όσο και την κατασταλτική πτυχή του προβλήματος. Με δεδομένη την πληροφόρηση για οξυμένο κίνδυνο πρόκλησης επεισοδίων, σε διάφορα σημεία της Αττικής, και ενόψει των αγώνων ελληνικών ομάδων που διεξήχθησαν στο πλαίσιο ευρωπαϊκών διοργανώσεων, εκπονήθηκε πολυήμερη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, στην οποία μετείχαν πάνω από 2.000 αστυνομικοί που έδρασαν πολύτροπα, αποτρέποντας ή αποσοβώντας εν τη γενέσει τους παραβατικά φαινόμενα.

Παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας δήλωσε στους Ανακριτές ο αδελφός του 29χρονου. «Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδερφό μου» δήλωσε προσερχόμενος και ενώ 40 κατηγορούμενοι για τις αιματηρές συμπλοκές οδηγούνται ενώπιον των ανακριτικών αρχών. Πρόκειται για 39 Κροάτες και έναν Έλληνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement