Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Φιλαδέλφεια: Συνεχίζονται οι απολογίες των χούλιγκαν για την οπαδική δολοφονία του 29χρονου

Ακόμη 30 κατηγορούμενοι για τις αιματηρές συμπλοκές στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη στυγερή δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη οδηγούνται ενώπιον των ανακριτικών αρχών.

Οι πρώτοι 30 που απολογήθηκαν χθες, 28 Κροάτες, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός προφυλακίστηκαν.

Όλοι αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο και υποστήριξαν ότι βρέθηκαν στο σημείο είτε τυχαία είτε για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους στο γήπεδο «Αγιά Σοφιά ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ».

Σήμερα αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία λήψης γενετικού υλικού (DNA) από τους κατηγορούμενους.

Οι τελευταίοι 45, από τους συνολικά 105 συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον ανακριτή αύριο Κυριακή.

Οι χθεσινές απολογίες

Κατά τη διαδικασία της απολογίας των κατηγορουμένων ως μια άτυχη σύμπτωση δικαιολόγησε την παρουσία του στο σημείο των επεισοδίων ο Έλληνας ιδιοκτήτης καφέ ενώπιον του ανακριτή. Γνώριμος της αστυνομίας από το 2018, έχει κατηγορηθεί για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, επιδρομές, κλοπές, επιθέσεις σε συνδέσμους.

«Όταν έφτασα στο σημείο είδα και άκουσα να εκρήγνυται κροτίδες, να πέφτουν φωτοβολίδες και να ακούγονται κραυγές και βρισιές των εμπλεκομένων, οπότε αποχώρησα φοβούμενος για την σωματική μου ακεραιότητα και κατευθύνθηκα στο σταθμό του Περισσού κινούμενος επί της οδού Παπαναστασίου […] δεν ευρέθη στην κατοχή μου κανένα μαχαίρι και κανένα σουγιάς από αυτούς που κατασχέθηκαν, κανένα ξύλο, κανένας σιδηρολοστός και κανένα αιχμηρό αντικείμενο. Το μόνο με αυτό είναι ότι βρέθηκα στο λάθος μέρος ,τη λάθος στιγμή» ανέφερε ο 27χρονος Έλληνας κατηγορούμενος.

Ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, ο 22χρονος Αλβανός κατηγορούμενος, υποστήριξε οτι ο σουγιάς που βρέθηκε πάνω του αποτελεί εργαλείο της δουλειάς του.

«Είχα δώσει ραντεβού με την κοπέλα μου στο σταθμό ΗΣΑΠ «ΠΕΡΙΣΣΟΣ» για να συνεχίσουμε με τρένο με κατεύθυνση τον Πειραιά, με σκοπό να φτάσουμε στο Γαλάτσι. […] Όσο περίμενα έξω από το σταθμό, άκουσα φωνές, εκρήξεις και φωτοβολίδες και πήγα να δω τι γίνεται. Δε συμμετείχα στα επεισόδια. Ο αναδιπλούμενος σουγιάς που βρέθηκε επάνω μου, είναι για τη δουλειά μου» ανέφερε.

Ο υπερασπιστικός ισχυρισμός όλων των Κροατών είναι ότι βρέθηκαν στη Φιλαδέλφεια για να παρακολουθήσουν την προπόνηση και να βγάλουν μία αναμνηστική φωτογραφία.

«Είχαμε μεταβεί στο γήπεδο OPAP ARENA Αγία Σοφία, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την προπόνηση της ομάδας μας DINAMO ZAGREB την προηγούμενη ημέρα του αγώνα με την ΑΕΚ…απροσδόκητα βρεθήκαμε αναμεμειγμένοι σε εκτεταμένα, βίαια επεισόδια και έκτροπα που ελάμβαναν χώρα τουλάχιστον για μισή ώρα. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω λόγω της απόστασης ποιος πραγματικά έπληξε με αιχμηρό αντικείμενο, μαχαίρι τον άτυχο Μιχάλη Κατσουρή, αποτρόπαια πράξη, για την οποία λυπηθήκαμε βαθύτατα» είπε ενδεικτικά, Κροάτης.

«Δεν έχουν καμία σχέση με το έγκλημα ούτε γνωρίζουν κάποιον από τους συλληφθέντες κάτι που θα αποδειχθεί στην διαδικασία της κύριας ανάκρισης» δήλωσε ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Βασίλης Νουλέζας.

Ένας ακόμα Κροάτης κατηγορούμενος ουσιαστικά «καρφώθηκε» μόνος του και συνελήφθη. Όπως περιγράφει αστυνομικός στην κατάθεση του, ο Κροάτης πήγε τα ξημερώματα της 8ης Αυγούστου λίγες ώρες μετά το φονικό, στο σταθμό του ΗΣΑΠ “ΕΙΡΗΝΗ” για να αναζητήσει το αυτοκίνητο του και έπεσε σε μπλόκο αστυνομικών.

«Στις 06:30 ήρθε αυτοβούλως Κροάτης και μας δήλωσε ότι είχε έρθει την προηγούμενη ημέρα οδικώς από το Ζάγκρεμπ μαζί με φίλους. Μας ανέφερε ότι την προηγούμενη ημέρα ήταν μαζί με τους φίλους του σε χώρο όπου έλαβαν χώρα επεισόδια, αλλά κατάφερε να αποσπαστεί από την ομάδα και να διαφύγει. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να κρύβεται όλο το βράδυ και να περιπλανιέται. Στο σημείο προσήλθε με τα πόδια, καθώς θυμόταν που είχε παρκάρει το προηγούμενο βράδυ» είπε στην κατάθεσή του ο Αστυνομικός.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Σε μια εποχή όπου ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες δυστυχώς υποχωρεί μπροστά στους εγωισμούς και τις ιδιοτέλειες, στην πλεονεξία και την απληστία,...

Advertisement