Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Προβληματίζουν οι αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές – Επί ποδός οι ελληνικές αρχές

Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκονται συνοριοφύλακες, αστυνομία και λιμενικό – τόσο στον Έβρο, όσο και στο ανατολικό Αιγαίο – για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών, καθώς τα κυκλώματα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την καλοκαιρία και να περάσουν όσο το δυνατόν περισσότερους μετανάστες, στο ελληνικό έδαφος. Τέσσερις διακινητές – τρεις στην Πύλο και έναν στην Καβάλασυνέλαβαν οι αρχές, ενώ τα ξημερώματα, στην Κω, είχαμε καταδίωξη ταχύπλοου, που μετέφερε μετανάστες από τα τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4 προσπάθειες παράνομης εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα. Οι δύο ήταν επιτυχείς. 33 μετανάστες έφτασαν με πλοιάρια στις ακτές της Σάμου και της Κω. Στις άλλες δύο περιπτώσεις, οι λιμενικές αρχές εντόπισαν έγκαιρα και απέτρεψαν την παράνομη είσοδο σε 95 μετανάστες που προσπάθησαν να φτάσουν σε Λέσβο και Σάμο.

Κως: Καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε μετανάστες

Στην Κω τα ξημερώματα, σκάφος του Λιμενικού που πραγματοποιούσε περιπολία στην περιοχή, εντόπισε φουσκωτό, με σβηστά φώτα. Ακολούθησε καταδίωξή του, καθώς ο καπετάνιος του προσπάθησε να διαφύγει με επικίνδυνους ελιγμούς και μεγάλη ταχύτητα προς τα τουρκικά παράλια. Ο διακινητής συνελήφθη και οι 10 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του νησιού.

Έβρος: Οι διακινητές επωφελούνται από τη μείωση της στάθμης του ποταμού

Η χαμηλή στάθμη του Άρδα ποταμού στον Έβρο, ευνοεί τις εγκληματικές βλέψεις των διακινητών που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο, οδηγώντας δεκάδες μετανάστες στα ελληνικά εδάφη.

Καλαμάτα: Συνελήφθησαν 3 Αιγύπτιοι για την παράνομη διακίνηση των ανθρώπων που διασώθηκαν Ν/Δ της Πύλου

Σε μια μικρή ξύλινη βάρκα, ταξίδευαν από τη Λιβύη μέχρι αυτή να βυθιστεί ανοιχτά της Πύλου, 52 άτομα. Οι 3 διακινητές, Αιγύπτιοι στην καταγωγή συνελήφθησαν, ενώ οι 49 μετανάστες διασώθηκαν από τις λιμενικές αρχές της Καλαμάτας, με τη συνδρομή παραπλέοντος φορτηγού πλοίου.

4 άτομα συνελήφθησαν για μεταφορά παράτυπων μεταναστών σε Καβάλα και Έβρο το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά, οι μεταναστευτικές ροέςπου καταγράφονται το 2023 είναι υπερδιπλάσιες από το προηγούμενο έτος. 4.124 μετανάστες είχαν διέλθει τα ελληνικά σύνορα το πρώτο 8μηνο πέρυσι, 9.467 φέτος.

Ρεπορτάζ: Κώστας Γαζούλης, Πιέρρος Τζανετάκος, Άννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

Advertisement