Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Υφ. κοινωνικής συνοχής Μαρία-Αλεξ. Κεφαλά για το περιστατικό της Λάρισας: Η ενδοοικογενειακή βία χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση

Δηλώσεις για το πρόσφατο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Λάρισα έκανε στην EΡΤ η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφαλά.

Αρχικά σημείωσε ότι η βία είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο που χρειάζεται μέτρα οριζόντια και συνεκτική, διαρκή αντιμετώπιση. «Είναι πολύ σημαντικό να αφυπνίσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να καταλάβουμε ότι αυτό είναι δουλειά όλων μας. Δεν είναι δουλειά μόνο ενός υπουργείου, δεν είναι δουλειά μόνο μιας κυβέρνησης, είναι δουλειά ολόκληρης της κοινωνίας. Ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος», είπε.

Επεσήμανε ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και οι γυναίκες πλέον μπορούν να βγουν και να μιλήσουν. «Και όλο αυτό προκλήθηκε από το ελληνικό Μe too και βέβαια με τη βοήθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας την προηγούμενη τετραετία», δήλωσε.

Υπενθύμισε την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, όπου τα θύματα μπορούν να απευθυνθούν εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο δωρεάν και να πάρουν συμβουλές από ειδικούς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και δωρεάν νομική στήριξη.

Επίσης, υπάρχει το panic button, το κουμπί πρώτης ανάγκης, με το οποίο μια γυναίκα μπορεί να καλέσει την αστυνομία όταν βρεθεί σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.

Επιπλέον, οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες μπορούν να καταφεύγουν στα 44 συμβουλευτικά κέντρα και ξενώνες φιλοξενίας σε ολόκληρη τη χώρα.

Σημαντική είναι και η συνεργασία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, όπου έχουν βγει προγράμματα για κακοποιημένες γυναίκες, για να μπορέσουν αυτές οι γυναίκες να σταθούν πάλι στα πόδια τους.

«Και μην ξεχνάμε πάντα σε αυτό το κομμάτι την παιδεία, η οποία μέσα από τα εργαστήρια δεξιοτήτων μαθαίνει στα παιδιά, μαθαίνει πώς να σέβονται το συνάνθρωπό τους, ανεξάρτητα από το φύλο», ξεκαθάρισε η κ. Κεφαλά.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα της νομικής αναγνώρισης της γυναικοκτονίας δήλωσε: «Ήδη οι ποινές για ενδοοικογενειακή βία έχουν αυξηθεί και ήδη με μεγάλη πρόκληση σωματικής βλάβης μπορεί η ποινή να φτάσει μέχρι και τα 15 χρόνια. Η ανθρωποκτονία έτσι κι αλλιώς, είτε είναι για άντρα είτε είναι για γυναίκα, τιμωρείται με τη μεγαλύτερη ποινή και στη χώρα μας είναι τα ισόβια».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement