Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κέρκυρα: Διάσπαρτες εστίες και μάχη με τις αναζωπυρώσεις (εικόνες από drone)

Διάσπαρτες εστίες είναι ενεργές στους λόφους γύρω από τις Λούτσες και την Άνω Περίθεια, όπου χθες δόθηκε μάχη με τις αναζωπυρώσεις και η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια. Κάποια από αυτά έχουν υποστεί ζημιές, ενώ οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν σε Λούτσες, Ημερολιά Απραό, Καλαμάκι, Σύκι με κατεύθυνση προς λιμάνι Κασσιόπης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και τα εναέρια μέσα προσπαθούν να οριοθετήσουν τις εστίες που υπάρχουν στο πυκνό δάσος μέχρι το μεσημέρι, αφού τότε αναμένεται να ενισχυθούν οι άνεμοι, κάτι που θα κάνει εύκολη την μετάδοση της φωτιάς σε μεγάλη απόσταση και με μεγάλη ταχύτητα. Η κίνηση των δασοκομάντος και των επίγειων δυνάμεων είναι πολύ δύσκολη γιατί η περιοχή είναι κατάφυτη και δύσβατη.

ο αντιδήμαρχος Bόρειας Κέρκυρας Νίκος Μουζακίτης είδε να ξεπηδούν φλόγες από το πουθενά, σε σημείο του χωριού Λαύκι όπου δεν είχε σημειωθεί νέα αναζωπύρωση. Όπως κατήγγειλε απευθείας στην κάμερα της ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Γιάννη Ανδριώτη, είδε και αυτοκίνητο να απομακρύνεται από το σημείο.

Οι εκκενώσεις στο χωριό Λούτσες ξεκίνησαν χθες (25/7), πριν καν σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα από το 112. Οι πύρινες γλώσσες έφτασαν στα πρώτα σπίτια του χωριού με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να δίνουν πραγματική μάχη, ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να προωθήσει τους πολίτες σε δύο ξενοδοχεία και μία αίθουσα στο Δημαρχείο.

Στο δεύτερο μέτωπο στα δυτικά του όρους Παντοκράτορας οι φλόγες πλησίασαν το χωριό Λαύκι, ενώ οι κάτοικοι ανήσυχοι έβλεπαν τον αέρα να δυναμώνει.

Εθελοντές απομάκρυναν ζώα από τις καμένες περιοχές στην βορειοανατολική Κέρκυρα, από το χωριό Λούτσες και ότι αποκαΐδια άφησε η φωτιά μέσα στον οικισμό.

Βούλγαροι πυροσβέστες, 70 άτομα και 19 αυτοκίνητα κατευθύνονται προς Κέρκυρα για να ενωθούν με τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Η Ημέρα της Γης είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που αποσκοπεί στην ανάδειξη της σημασίας της προστασίας του περιβάλλοντος και πραγματοποιείται...

Advertisement