Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

ΓENOΠ/ΔΕΗ: Εκατοντάδες οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ & ΑΔΜΗΕ στη μάχη για την αποκατάσταση και την ηλεκτροδότηση της χώρας

Στις προσπάθειες του προσωπικού του Ομίλου ΔΕΗ & ΑΔΜΗΕ, να αποκαταστήσουν τις βλάβες που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, επισημαίνοντας το μέγεθος της καταστροφής των υποδομών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όλη η χώρα για άλλη μια φορά ταλαιπωρείται από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν συγκεκριμένα στην Αττική, Ανατολικά στον Κουβαρά και το Λαγονήσι και Δυτικά στην περιοχή της Μάνδρας, καθώς επίσης στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας, έχοντας ως αποτέλεσμα την καταστροφή του οικοσυστήματος και βασικών της υποδομών, όπως το Δίκτυο ηλεκτρισμού, που καταστρέφεται από τη φωτιά στα αντίστοιχα σημεία.

Πρωταγωνιστές για ακόμη μια φορά στην αποκατάσταση των ζημιών είναι οι εκατοντάδες εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο κάτω από αντίξοες συνθήκες, δίνοντας όπως πάντα το καλύτερό τους εαυτό, καταφέρνουν να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους, από κοινού με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στις περιοχές αυτές, επιχειρούν εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ, με ειδικά υπηρεσιακά οχήματα και καταφέρνουν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση σε χιλιάδες καταναλωτές που επηρεάζονται από την καταστροφική φωτιά (μεμονωμένες περιπτώσεις βλαβών στη μέση (Μ.Τ.) και χαμηλή τάση (Χ.Τ.), αναμένεται να αποκατασταθούν άμεσα, όπως και το σύνολο των υποσταθμών από τους εκατοντάδες που υπέστησαν βλάβες) συνεχίζοντας απτόητοι στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου και σε συνθήκες σφοδρού καύσωνα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται για όγδοη συνεχή ημέρα σε επιφυλακή, ενώ έχουν ήδη ανακληθεί οι καλοκαιρινές άδειες των Τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ. Τα συνεργεία παραμένουν στις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές, προκειμένου να επανηλεκτροδοτήσουν και τον τελευταίο καταναλωτή».

πηγή φωτο: ΓENOΠ/ΔEH

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην ίδια ανακοίνωση: «ευχαριστεί θερμά όλο το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ για την άμεση και ταχύτατη ανταπόκρισή τους στην αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών που προκαλούνται στο Δίκτυο ηλεκτροδότησης από τις συνεχιζόμενες καταστροφικές πυρκαγιές.

Επιπρόσθετα η Ομοσπονδία ευχαριστεί το τεχνικό προσωπικό του ΑΔΜΗΕ για την τιτάνια προσπάθεια καθώς και τους εργαζόμενους στα Ορυχεία και Σταθμούς όπου εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες για την ηλεκτροδότηση της χώρας.

Θα είναι πάντα στο πλευρό τους και θα αγωνίζεται για την αποκατάσταση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν. Στις πληγείσες περιοχές και κοντά στα Τεχνικά Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, βρίσκεται καθημερινά το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ.

Επισημαίνουμε ότι κύριο μέλημα όλων είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ενώ καλούμε τους συναδέλφους να επιχειρούν πάντοτε με αυτό το γνώμονα, τηρώντας απαρέγκλιτα τους κανόνες ασφάλειας, χρησιμοποιώντας παράλληλα όλα τα μέτρα. Για άλλη μια φορά μας κάνετε περήφανους».

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement