Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται η φωτιά στα Μέγαρα, κοντά σε σπίτια οι φλόγες – Μάχη με το χρόνο στο Λουτράκι

Καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον και στις περιουσίες προκαλούν οι πυρκαγιές που εξακολουθούν να καίνε ανεξέλεγκτα,  σε Δυτική Αττική και Λουτράκι. Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές, που είναι αντιμέτωποι με συνεχείς αναζωπυρώσεις, και αλλαγές κατεύθυνσης του ανέμου. Δύο από τις σχεδόν 50 εστιες σε Δυτική Αττική και Λουτράκι έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Πυκνός καπνός έχει καλύψει τη Νέα Πέραμο, στα Μέγαρα. Η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια. Είναι μία άνιση μάχη, καθώς αλλάζει συνεχώς η φορά του ανέμου.

Στο πεδίο βολής Κανδύλι το μέτωπο της φωτιάς μεγαλώνει συνεχώς, καθώς οι άνεμοι δυναμώνουν, ενώ από τις 12.00 αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυσή τους. Γι αυτόν τον λόγο οι Αρχές με μπουλντόζα κάνουν διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικες ζώνες ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά να φτάσουν κοντά στις εστίες φωτιάς.

Βορειοδυτικά, η εικόνα είναι πιο δύσκολη και ιδιαίτερα στην Αγία Σωτήρα και την Οινόη, όπου οι αναζωπυρώσεις είναι μεγάλες. Ωστόσο, οι φλόγες δεν έχουν περάσει στους οικισμούς.

Παράλληλα, κινδύνεψε η κατασκήνωση Μελετάκη, η οποία όμως σώθηκε με την άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα και ένα συντονιστικό.

Αναζωπυρώσεις υπάρχουν και στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων, όπως και στη Μάνδρα.

Στο Λουτράκι το πύρινο μέτωπο κινείται η ανατολικά του Αγίου Χαραλάμπους αλλά ευτυχώς δεν κινδυνεύουν τα διηλιστήρια, ούτε και η μονάδα βιοντίζελ που βρίσκεται κοντά. Δόθηκε άλλωστε μεγάλη μάχη τη νύχτα για να αποτραπούν τα χειρότερα. Το πρόβλημα εντοπίζεται στα 500 μέτρα από την Εθνική Οδό.

Μικρές αναζωπυρώσεις υπάρχουν στο Πανόραμα, αλλά δεν φαίνεται να προκαλούν μεγάλο προβληματισμό καθώς τέσσερα αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και ένα συντονιστικό, ενισχύουν το έργο των πυροσβεστών.

Από την άλλη πλευρά του Περάματος το πύρινο μέτωπο μετακινείται προς την περιοχή των Ισθμίων και συγκεκριμένα προς τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου. Οι προσπαθειες να μην πλησιάσει η φωτια στα διυληστήρια Κορίνθου και σε μονάδα παραγωγής βιοντίζελ στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζονται και σήμερα. Υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις και η ένταση του ανέμου βαίνει αυξανόμενη.

Υπενθυμίζεται ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για έξι μήνες, κηρύχθηκε ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Αποκαταστάθηκε πάντως η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο της Επιδαύρου μέχρι τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα. Επιπλέον, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο της Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Κόρινθο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την αριστερή και μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας παραμένει κλειστή.

Στην Ρόδο διαστάσεις έχει πάρει η μεγάλη φωτιά ανάμεσα στα χωριά Απόλλωνα και Λάερμα, όπου καίγεται δάσος. Καίει αναξέλεγκτη η φωτιά, ευτυχώς όμως χωρίς να απειλούνται οικισμοί

Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνδράμουν εθελοντικές ομάδες, καθώς και μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας. Από την πλευρά της Πυροσβεστικής επιχειρούν 66 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κατά την ευλογημένη και κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, της Εβδομάδος των Παθών του Κυρίου μας, η οποία θα καταλήξει στο πανευφρόσυνο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι πρωτοπόροι στους τομείς της οδηγικής απόλαυσης χωρίς εκπομπές ρύπων και της προοδευτικής αισθητικής στην πολυτελή μεσαία κατηγορία αποκτούν τώρα ακόμα ευρύτερη απήχηση. Πρεμιέρα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Audi House of Progress είναι μια τεχνολογική έκθεση σε ένα θαυμαστό κλασσικό κτήριο σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους πεζόδρομους στο κέντρο της...

Advertisement