Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ακρόπολη – Καύσωνας «Κλέων»: Οι 40 °C το όριο για ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας της – Αναμένονται αποφάσεις

«Τη στιγμή που, τουλάχιστον για την Αθήνα, θα μας δώσουν θερμοκρασία 40 βαθμούς (η οποία αναμένεται αύριο) και το Σάββατο ανεβαίνει στους 41, τότε ναι, στον βράχο της Ακρόπολης η πραγματική θερμοκρασία, αυτή την οποία αισθάνεται ο άνθρωπος και εισπράττει ο οργανισμός, είναι αρκετά μεγαλύτερη. Επομένως εκεί, και για την προστασία των εργαζομένων αλλά και για την προστασία των επισκεπτών, τουλάχιστον τις ώρες της θερμοκρασιακής αιχμής 12:00 – 17:00, θα πρέπει να γίνει μια αναστολή του αρχαιολογικού χώρου», επισήμανε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, για την λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων λόγω του καύσωνα.

Ενώ πρόσθεσε: «Έχουμε βγάλει ήδη από σήμερα μια ανακοίνωση ότι είναι πολύ πιθανό αύριο να έχουμε τέτοιου είδους κινήσεις. Θα κλείσει και στο Άργος και θα κλείσει και στη Λάρισα, γιατί και εκεί αναμένονται πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ο στόχος είναι κυρίως για τους χώρους που υπάρχει η επισκεψιμότητα και γι’ αυτό ενδεικτικά η Ακρόπολη μπορεί να λειτουργήσει από το πρωί στις 8:00 που ανοίγει ο αρχαιολογικός χώρος μέχρι τις 12:00, και στη συνέχεια από τις 17:00 μέχρι τις 20:00.

Μάλιστα, αυτό το οποίο θα καταβάλλουμε ως προσπάθεια -πάντα ανάλογα με τις θερμοκρασίες τις οποίες θα πάρουμε το πρωί της Παρασκευής γύρω στις 8:00 με 9:00, είναι οι άλλοι χώροι της Αθήνας, για παράδειγμα η Αρχαία Αγορά με τη Στοά του Αττάλου, να είναι ανοιχτοί – ώστε οι επισκέπτες μας οι οποίοι είχαν προγραμματίσει την Ακρόπολη τις μεσημεριανές ώρες, να μπορέσουν να σπεύσουν εκεί και να επανέλθουν, είτε να έχει προηγηθεί η επίσκεψη στην Ακρόπολη».

Η ίδια έκανε ακόμη γνωστό ότι την Πέμπτη 13 Ιουλίου έως τις 10:00 το πρωί, είχαν περάσει περίπου 7.000 επισκέπτες στην Ακρόπολη.

Για το πώς αντιμετωπίζονται οι «ουρές» που δημιουργούνται στην Ακρόπολη, ειδικά εν μέσω καύσωνα, δεδομένου ότι φέτος ανεβαίνουν πολύ περισσότεροι τουρίστες από πέρσι, σημείωσε: «Αυτό το οποίο κάναμε, το εφαρμόσαμε και σήμερα, είναι ότι βάλαμε για πρώτη φορά στην Ακρόπολη σκιάδια, τέντες στη δυτική είσοδο αλλά και στη νότια. Επομένως, ένας σημαντικός αριθμός επισκεπτών μπορεί να προστατεύεται. Αυτό το οποίο επίσης κάναμε είναι, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό που είναι πραγματικά ένας πάρα πολύ καλός συνεργάτης μας τα τελευταία 4 χρόνια, να έχουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας και να ανταποκρίνονται με υποδειγματικό τρόπο. Έτσι, μοιράζουν από τις 10:00 το πρωί δροσερό νερό σε όλους τους επισκέπτες δωρεάν. Έχουμε λάβει πρόνοια, ώστε στην Ακρόπολη να υπάρχει σταθερά γιατρός και νοσηλευτικό προσωπικό συν τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Αυτό συμβαίνει συνεχώς, και πολύ περισσότερο αυτές τις μέρες του καύσωνα. Έχουμε φροντίσει μέσα από μία χορηγία του Ιατρικού Κέντρου να έχουμε και ένα ασθενοφόρο, πολύ κοντά στους πρόποδες».

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Σε μια εποχή όπου ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες δυστυχώς υποχωρεί μπροστά στους εγωισμούς και τις ιδιοτέλειες, στην πλεονεξία και την απληστία,...

Advertisement