Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Στην αναζήτηση του modus vivendi βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ – Δηλώσεις στελεχών ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων

Διαφωνίες για το χρονοδιάγραμμα σύγκλησης των κομματικών οργάνων, εκφράζονται στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Υπάρχουν εισηγήσεις οι διαδικασίες να διεξαχθούν μέσα στον Ιούλιο, ενώ το δεύτερο σενάριο έχει ορίζοντα εκλογής του νέου ηγέτη τον Σεπτέμβριο. Στο μεταξύ αρνητικά απάντησε – σύμφωνα με πληροφορίες – η Όλγα Γεροβασίλη, στη πρόταση να αναλάβει την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η μετά – Τσίπρα εποχή είναι μια πραγματικότητα για τα στελέχη του κόμματος της αριστεράς που αναζητούν ένα modus vivendi για να βγουν στο ξέφωτο μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του προέδρου της από την ηγεσία του κόμματος μετά την βαριά ήττα στις πρόσφατες εκλογές, με δυο να είναι τα βασικά σενάρια:

Το πρωτο προβλεπει να τρέξουν οι διαδικασίες τουλάχιστον για την εκλογή προέδρου συντομα, μέσα στον Ιούλιο, ακόμα και αν θα έχει προηγηθεί μία διαδικασία ενός διαρκούς συνεδρίου – εξπρές, επί της ουσίας.

Το δεύτερο σενάριο είναι η συνεδριακή διαδικασία να τρέξει το Σεπτέμβριο και η κάλπη να στηθεί στις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν μετά τη συνεδριακη διαδικασια του Σεπτεμβρίου.

Δηλώσεις στελεχών για ενωμένο ΣΥΡΙΖΑ

Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενωμένο, δυνατό, αγωνιστικό. Το οφείλουμε στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζει με εμφαση σε ανάρτηση της η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου: «Στις 29 Ιούνη έκλεισε ένα κεφάλαιο. Όμως, στο βιβλίο της ιστορίας, για τον Αλέξη Τσίπρα έχουν ακόμα να γραφτούν πολλές σελίδες. Ας μη βιαστούν να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα. Ας μην αυταπατώνται ότι ξεμπέρδεψαν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, όσοι ακόμα και χθες, μετά την ιστορική δήλωσή του, βιάστηκαν να τον απαξιώσουν… Θα τον φοβούνται, για πολύ καιρό ακόμα», σημείωσε.

Μέσα στις επόμενες μέρες μία από τις δύο επόμενες Κυριακές πιθανότατα, θα διεξαχθεί και η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής. Την ίδια ωρα σε εξέλιξη βρίσκεται ο διάλογος για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλοι οφείλουμε να κάνουμε πράξη αυτό που λέει η διακήρυξη μας. Να εκφράσουμε και να συσπειρώσουμε όλο τον κόσμο από τη Ριζοσπαστική Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο» δήλωσε ο Νίκος Παππάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια ώρα ένα ακόμη σημαντικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Πάνος Σκουρλέτης, πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι «η συνάντηση ευρύτερων αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στο έδαφος της Αριστεράς, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, αποτελεί μια πολύτιμη παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα».

Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα αναφορικά με τα πρόσωπα που θα εκφράσουν την επιθυμία να διεκδικήσουν τη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον στίβο της διαδοχής είναι πολύ πιθανό να κατέβουν, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Παύλος Πολάκης και η Ρένα Δούρου.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement