Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Εξαιρετικές συνθήκες με ζέστη – Σύντομες μπόρες μόνο στα ηπειρωτικά

Εναλλαγές του καιρού με αρκετή ζέστη αλλά και τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά. Διατηρείται ο πολύ καλός καιρός στα νησιά αλλά και η θερμοκρασία θα παραμείνει στα 36 με 38 βαθμούς όλη τη βδομάδα. Στο τέλος της εβδομάδας οι βοριάδες δείχνουν να ενεργοποιούνται σημαντικά.

Την Κυριακή θα είναι η πιο ζεστή μέρα με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 36 με 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά, Σε όλη τη χώρα θα επικρατήσουν εξαιρετικές συνθήκες με εξαίρεση τα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά που από νωρίς θα συγκεντρώνονται νέφη και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές από το μεσημέρι και μετά. Στη νησιωτική χώρα το θερμόμετρο θα φτάσει τους 35 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι και βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς το απόγευμα με ένταση μέχρι τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα έχει αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις πιο αυξημένες πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι στα 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι και μετά όπως και στο βόρειο Αιγαίο, όπου και αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές απογευματινές μπόρες.  Οι άνεμοι θα έχουν δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με πιο υψηλές εντάσεις στα νότια τμήματα που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περεταίρω άνοδο θα φτάσει τοπικά τους 36 με 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά, και μέχρι τους 33 βαθμούς στα νησιά.

Η συνέχεια της εβδομάδας θα κυλήσει με την θερμοκρασία στους 35 με 37 βαθμούς και τις βροχές να επιμένουν στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. οι άνεμοι φαίνεται πως ενισχύονται σημαντικά στο τέλος της εβδομάδας.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement