Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός – Meteo: Ο χάρτης των περιοχών με βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διήμερη κακοκαιρία στη χώρα μας, η οποία θα διαρκέσει έως και την Κυριακή, με καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ανέμους σχεδόν σε όλη τη χώρα. Η Αττική θα δεχθεί καταιγίδες και τις τρεις ημέρες της κακοκαιρίας.

Η διέλευση βαρομετρικού χαμηλού από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής προς το Αιγαίο Πέλαγος από την Παρασκευή (16/06) και για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας, ακόμα και σε νησιωτικές περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως στα ηπειρωτικά και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις, σημειώνει το meteo.

Συγκεκριμένα για το διήμερο Παρασκευής 16/06 και Σαββάτου 17/06, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr:

Για την Παρασκευή 16/06, αναμένονται βροχές αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, όπου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα επεκταθούν και θα ενταθούν στα ηπειρωτικά, με τοπικά έντονα φαινόμενα στην Κεντρική και Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία και τοπικά στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία. Τοπικές βροχές αναμένονται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Για το Σάββατο 17/06, προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας, με τοπικά έντονα φαινόμενα έως το μεσημέρι σε Μαγνησία, Σποράδες, Κεντρική Μακεδονία (Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη), Βόρειο Αιγαίο, Εύβοια και τις θερμές ώρες της ημέρας στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο και τοπικά στη Βόρεια Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν σε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Επιπλέον, θα πρέπει να επισημανθούν:

  • Η πρόσκαιρη ενίσχυση των ανέμων στο Νότιο Αιγαίο και στο Ιόνιο, σε ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις (6-7 μποφόρ)
  • Οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης
  • Η συνέχιση των καταιγίδων και την Κυριακή 18/06, με περιορισμό όμως των φαινομένων, στα ανατολικά τμήματα της χώρας
  • Στην Αττική βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας, από την Παρασκευή 16/06 έως και την Κυριακή 18/06

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για το Σάββατο 17/06 (ημέρα με τα γενικευμένα φαινόμενα) κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Στον παρακάτω προγνωστικό Χάρτη, εμφανίζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχόπτωσης σε χιλιοστά (mm) κατά τη διάρκεια του διημέρου Παρασκευής 16/06 και Σαββάτου 17/06/2023».

Το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού:

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 15-06-2023/1300 τοπική ώρα επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Ασταθείς αέριες μάζες από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια σε συνδυασμό με αβαθές χαμηλό κινούμενο από τις ακτές της Αφρικής προς το Αιγαίο θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από σήμερα Παρασκευή (16-06-2023) έως και την Κυριακή (18-06-2023). Βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας συμπεριλαμβανομένων και νησιωτικών περιοχών, ενώ τα έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι περιοχές όπου προβλέπονται έντονα φαινόμενα είναι:

Σήμερα Παρασκευή (16-06-2023), η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η δυτική και κατά τόπους η κεντρική Μακεδονία, η δυτική Θεσσαλία, πιθανώς η βορειοδυτική Πελοπόννησος και κυρίως τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου.

Το Σάββατο (17-06-2023), η κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα η περιοχή της Χαλκιδικής), η ανατολική Μακεδονία , η Θράκη, η Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), η Εύβοια, η κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), η βόρεια Πελοπόννησος, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου.

Την Κυριακή (18-06-2023), τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τμήματα της Χαλκιδικής, της ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Εύβοιας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ford Puma με τη κορυφαία άνεση και πρακτικότητα, σε συνδυασμό με τους μεγάλους χώρους για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους, έχει δικαίως...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα έχει μπει πλέον σε metal ρυθμούς, καθώς μετράμε αντίστροφα για την συναυλία των Rammstein στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και η...

Advertisement