Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Επιχείρηση των ελληνικών αρχών για την περισυλλογή μεταναστών από νησίδα

Ξεκίνησε η επιχείρηση των ελληνικών αρχών στον Έβρο, για την περισυλλογή μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή Μαρασιά, σε μια νησίδα για τέσσερις μέρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Αναμένεται βάρκα της ΕΜΑΚ, οι δυνάμεις της οποίας έχουν κινητοποιηθεί, για να παραλάβουν τους μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολλά παιδιά.

Πέρα από την ΕΜΑΚ, έχουν κινητοποιηθεί συνοριοφύλακες, δυνάμεις της Frontex καθώς έχει σπεύσει στο σημείο και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα.

Οι μετανάστες φαίνονται να είναι καλά στην υγεία τους, κατά το ρεπορτάζ.

Η κυβέρνηση προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος στη χώρα

Λίγο νωρίτερα, η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε την ύπαρξη μεταναστών στην εν λόγω νησίδα, τονίζοντας: «Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement